Viktor Orbán waarschuwt voor zelfmoord van het Westen via omvolking

shutterstock

Uncategorized

Viktor Orbán waarschuwt voor zelfmoord van het Westen door omvolking

Carl Deconinck

Hongaars eerste minister Viktor Orbán sprak eerder deze week het Hongaarse parlement toe. Hij hekelde daarbij onder meer het beleid van Westerse EU-landen. Hij sprak van zelfmoord via zelf toegebrachte economische schade en massamigratie. Orbán pleitte voor een andere, “Hongaarse politiek”.

Orbán gaf de toespraak bij de installering van zijn nieuwe regering. Hij kan zijn vorige regering verderzetten dankzij een enorme verkiezingsoverwinning begin april. Een overwinning die hij te danken had aan een sterke nationalistische, identitaire koers. Die koers zal hij duidelijk blijven varen. Dat gaf hij duidelijk aan in zijn toespraak.

“Onze tegenstanders hebben ervoor gezorgd dat het binnenlandse en internationale toezicht op de verkiezingen ongekend was”, herinnerde de premier zich. Viktor Orbán wees op de hoge opkomst als een teken van een gezonde democratie. Hij benadrukte dat in de geschiedenis van de Hongaarse democratie sinds 1990 nooit eerder zoveel mensen stemden op een partij of partijalliantie als op de zijne in 2022. “Ik zal ernaar streven om dit enorme vertrouwen te verdienen dat ongekend is in heel Europa.”

“Het doet me denken dat we net onze grootste overwinning hebben behaald toen we in alle opzichten te maken kregen met het grootste obstakel”, zei Orbán. Hij zei dat naast links in Hongarije en hun internationale bondgenoten, politici, financiers en de media, ook Brussel en George Soros werken aan hun ondergang. “De Hongaren weten ook dat samenwerking en overeenstemming niet vanzelf tot stand komen. Consensus moet niet worden gezocht, maar gecreëerd”, zei de Hongaarse premier. Hij benadrukte het belang van patriottisme en goede wil.

Migratie

Orbán gaf aan dat sinds 2020 Europa en Hongarije in een tijdperk van gevaar zijn beland. Het decennium begon met de coronapandemie en ging verder met oorlog. Bovendien zijn er ook strenge sancties. “Dit alles zal een tijdperk van economische neergang brengen, er kan een heropleving van dreigende epidemieën zijn, de neergang kan zich verdiepen en migratie kan intensiveren.”

Hij haalde daarna stevig uit naar het beleid van Westerse EU-landen. Orbán benadrukte dat het beeld van het zich ontvouwende oorlogsdecennium ook de golven van zelfmoord in de westerse wereld omvat. “Het programma van de grote Europese bevolkingsuitwisseling, waarvan de essentie is om de ontbrekende christelijke kinderen te vervangen door migranten. Dat is het experiment van de gender-gekte, en het programma van het liberale Europa, dat natiestaten en christendom voorbijgaat en er niets voor in de plaats stelt. Het vergeet dat de mens nooit alleen vrij kan zijn.”

“We zullen de bescherming van de grenzen niet opgeven, we zullen het hek niet afbreken en we zullen geen migranten binnenlaten. We beschermen onze gezinnen, we laten geen genderactivisten toe in onze scholen. Bij ons is de vader een man, de moeder is een vrouw en onze kinderen worden met rust gelaten. Wij staan achter de vrede en veiligheid van Hongarije en accepteren geen economische maatregelen die Hongaarse gezinnen zouden vernietigen”, benadrukte Orbán. Hij vatte samen: “We worden tegelijkertijd geplaagd door economische kwalen, oorlog, de intellectuele zwakte van Europa en de politieke dwaling van Brussel.”

Oekraïne

Ook over de oorlog in Oekraïne was hij hard voor de EU. Orbán wees er op dat de EU de middelen niet heeft om Rusland op de knieën te dwingen. Daarbij onderstreepte hij dat hij nooit sancties zou steunen die de energiezekerheid van Hongarije zouden ondermijnen. Orbán zei ook te vrezen dat de oorlog nog vele jaren kan aanspelen en benadrukte dat het een belangrijke taak is om uit de oorlog te blijven. Om zeker te zijn riep hij op om het eigen leger te versterken.

Viktor Orbán wees er ook op dat zijn land Oekraïne steunt en daarom de grootste humanitaire operatie in de geschiedenis van Hongarije heeft gelanceerd. “We laten de meeste vluchtelingen binnen en we zorgen voor wie het nodig is. We zetten nu het feit opzij dat Hongaren in Transkarpatië in het verleden hebben geleden onder de schending van hun rechten, en dat de Oekraïense president tussenbeide kwam in de Hongaarse campagne en de oppositie steunde”, zei Orbán.

Europese Unie

“Ik maak duidelijk dat Hongarije lid is van de Europese Unie en het is in ons belang om dat in het komende decennium te blijven. Het is waar dat ze in plaats van een Europa van naties een nieuw rijk willen opbouwen, de Verenigde Staten van Europa. Het is ook waar dat de culturele afstand tussen de westelijke helft van Europa en Hongarije toeneemt. Wij geloven in de natiestaten die Brussel al heeft opgegeven. Het is belangrijk voor ons om een land te hebben om van kunnen houden. Om de continuïteit van 1.000 jaar Hongaars leven te behouden.”

Orbán onderstreepte dat zijn land het erg goed doet. Hongarije zorgde voor de tweede hoogste jobcreatie in de EU. Qua verhogen van investeringen en het verhogen van het minimumloon hoorde zijn land eveneens bij de top van de EU. Hongarije was zelfs het eerste land in het verlagen van belastingen en het verhogen van financiële besparingen van huishoudens. Volgens Orbán heeft Hongarije Griekenland en Portugal ingehaald qua ontwikkeling. Landen die al sinds de jaren ’80 lid zijn van de EU, toen Hongarije nog onder het communistische juk leefde.

Nationale trots

“We hebben een land nodig dat trots is op zijn waarden en taal, een hoogstaande cultuur heeft, geavanceerde wetenschap en ophefmakende sportprestaties. De regering die zich nu aan het vormen is, werkt voor zo’n land”, voegde hij eraan toe. “We geloven in de eer van werk en we weten dat het karakter van onze natie verenigbaar is met het onafhankelijke individu en de gemeenschap.” Viktor Orbán zei dat Hongarije de beste plek ter wereld moest worden.

“Vandaag staan we in de aandacht omdat we het laatste christelijk-conservatieve bastion in de westerse wereld zijn geworden. Brussel streeft vandaag naar exclusiviteit, er is volgens hen maar één manier om aan politiek te doen.” Hij onderstreepte dat de rest van de wereld echter niet is zoals de elite in Brussel wil. “We hebben veel vrienden gemaakt en velen vinden Hongarije de laatste waakhond van nuchterheid en vrijheid. We willen hen en anderen hoop geven. Vandaag geloven wij dat wij de toekomst van Europa zijn, wij voelen het gewicht van de verantwoordelijkheid.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

50 gedachten over “Viktor Orbán waarschuwt voor zelfmoord van het Westen door omvolking”

  1. Hongarije zorgde voor de tweede hoogste jobcreatie in de EU. Qua verhogen van investeringen en het verhogen van het minimumloon hoort het land eveneens bij de top van de EU. Dus het monoraciale en monoculturele Hongarije doet het op alle vlakken beter dan de superdivers verrijkte westerse landen? Druist dit niet een beetje in tegen de multiculturele theorie die ze ons al veertig jaar door de strot duwen?

  2. Ga je dan ook de transfers van Vlaanderen naar Wallonië aanklagen? Zelde grootteorde, maar veel minder mensen die het moeten ophoesten. In de Belgische unie zijn er wel heel veel Vlamingen die niet gediend zijn van de politiek van die andere lidstaat (50%?). Bovendien is een groot deel van de Europese bevolking wel gediend van Orban’s politiek (40%?).

Plaats een reactie

Delen