Vlaams Belang roept belangenconflict in tegen verplichte vaccinatie in de zorg: "Totaal nutteloos en contraproductief"

Illustratiebeeld. Shutterstock

Binnenland politiek

Vlaams Belang roept belangenconflict in tegen verplichte vaccinatie in de zorg: “Totaal nutteloos en contraproductief”

Anton Schelfaut

Vlaams Belang wil in het Vlaams Parlement een belangenconflict inroepen tegen de verplichte vaccinatie in de zorg. Dat laat de partij maandag weten in een persbericht. Ook voor N-VA moet het wetsontwerp worden afgevoerd.

Vlaams Belang-Kamerfractievoorzitter Barbara Pas noemt het wetsontwerp over de verplichte vaccinatie in de zorg, dat dinsdag op het programma staat in de Kamercommissie Volksgezondheid, een “totaal nutteloos en contraproductief instrument”.

Chris Janssens, Vlaams Belang-fractievoorzitter in het Vlaams Parlement, treedt haar daarin bij. “Terwijl de Vlaamse overheid alle zeilen bijzet om extra zorgpersoneel te vinden, zal de maatregel van de federale regering er net voor zorgen dat de zorgsector met nog meer tekorten zal geconfronteerd worden”, waarschuwt hij. “Het ego en de koppigheid van Vandenbroucke zijn dan ook nefast voor de Vlaamse zorgsector.”

Daarom zal het Vlaams Belang in het Vlaams Parlement een belangenconflict inroepen tegen de verplichte vaccinatie in de zorg.

“Hopeloos te laat”

Volgens N-VA-Kamerlid Kathleen Depoorter verwijst het advies van de taskforce vaccinatie het wetsontwerp naar de papiermand. “Wat ooit een pertinent debat was, komt op vandaag hopeloos te laat”, hekelt ze. “De N-VA zal dan ook niet meegaan in dit verhaal.”

“Minister Vandenbroucke verschuilt zich achter het feit dat het creëren van een kader voor een verplichte vaccinatie een blijk van goed bestuur zou zijn voor toekomstige crisissen, maar ook dat is ‘une fausse bonne idée'”, besluit Depoorter. “Dergelijke wetten over verplichte vaccinatie moeten democratisch gedragen worden en in het parlement beslist worden op het moment van een crisis. Niet zoals hier bedoeld in een ministerraad zonder brede democratische discussie.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “Vlaams Belang roept belangenconflict in tegen verplichte vaccinatie in de zorg: “Totaal nutteloos en contraproductief””

Plaats een reactie

Delen