Conner Rousseau. Foto Photonews.

Conner Rousseau. Foto Photonews.

Uncategorized

Vooruit-voorzitter Rousseau valt Vlaams Belang frontaal aan: “Vlaams Belang is een wolf in schaapsvacht” 

Belga Press Agency

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft tijdens zijn 1 mei-toespraak in Sint-Niklaas stevig uitgehaald naar Vlaams Belang. Volgens Rousseau is het VB een “wolf in schaapsvacht”, een partij die wel doet alsof ze opkomt voor de werkende mensen, maar “eigenlijk opkomt voor de belangen van de elite”.

De toespraak van Conner Rousseau in zijn thuisstad bevatte niet alleen een reeks socialistische ‘evergreens’ zoals de strijd voor solidariteit of de verdediging van de index, maar ook een opvallende frontale aanval aan het adres van Vlaams Belang. Die aanval is geen toeval. Vlaams Belang organiseert al jaren eigen 1 mei-vieringen en zondagnamiddag speecht Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken uitgerekend in Sint-Niklaas.

Volgens Vooruit-voorzitter Rousseau probeert het Vlaams Belang daarmee 1 mei van de socialisten “te kapen”. “Dat gaan we niet laten gebeuren. 1 mei blijft van ons”, aldus Rousseau. De Vooruit-voorzitter neemt het Vlaams Belang in het vizier. Hij bestempelt de partij als een “wolf in schaapsvacht“.

Rousseau richt zich rechtstreeks tot Van Grieken: “U zegt dat u voor de werkende klasse opkomt, maar alles wat u doet is tegen de werkende klasse. U zegt het één en doet het ander”, meent Rousseau. Volgens Rousseau stemde het Vlaams Belang bijvoorbeeld tegen hogere minimumlonen, tegen een eerlijke belasting voor multinationals en wil de partij vier miljard euro besparen op de de gezondheidszorg.

Volgens Rousseau toont het Hongarije van “Poetinvriendje Orban” wat de gevaren zijn van een extreemrechts beleid. “Er is geen enkel land in heel de wereld, geen enkel land in de geschiedenis waar de welvaart en de vrijheid van de gewone mensen erop vooruit is gegaan als extremen aan de macht zijn. Geen enkel land. Nog nooit”, aldus Rousseau. 

De Vooruit-voorzitter voelt zich gesterkt door de stijging in de peilingen en blikt vooruit naar de verkiezingen van 2024: “Samen groeien wij elke dag tot een enorme progressieve beweging die de extremen in ’24 zal verslaan”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

14 gedachten over “Vooruit-voorzitter Rousseau valt Vlaams Belang frontaal aan: “Vlaams Belang is een wolf in schaapsvacht” ”

  1. Dat Rousseau op 1 mei zijn kiezers een hart onder de riem wil steken is verplichte kost voor socialisten.

    Met zijn aanval op Van Grieken wil hij de kritiek bij verzameld links om zijn uitspraken over Molenbeek wat doen milderen (hoopte hij hierdoor wat stemmen van het VB terug te kunnen winnen?).

    Zijn mening over Orban is die van de EUSSR en dus geen nieuws (net als zijn verontwaardiging over het ‘kapen’ van de sossen hun 1 mei door het VB). De tegenstanders van links zijn immers allemaal Poetinvriendjes, iets wat links nu ontkent ooit te zijn geweest.

  2. De schandalenpartij bij uitstek zal eens het VB de les gaan spellen in het opkomen voor de mensen. Ben eens benieuwd wat de factsheckers te zeggen hebben op al die misinformatie over Hongarije! Fides partij is aan de macht omdat ze de meeste stemmen hebben, terwijl hier de losers samenkruipen om de 2 grootste partijen van het land ten koste van Groene waanzin aan de aangehouden worden!

  3. ga nog wat wortelen eten in molenbeek, sukkel.
    De ene dag hetzelfde zeggen als Van Grieken en wanneer je erop gewezen word plots een bocht van 180 graden nemen, 1 woord daarvoor, LAFAARD

  4. Nochtans ging het in de Verenigde Staten tussen 2016 en 2020 zeer goed met een beleid dat economisch en maatschappelijk rechts van het beleid van het Vlaams Belang ligt. Werkloosheid was er het laagste sinds vele decennia, er waren minder armen en daklozen in Amerikaanse staten die rechts beleid op staatniveau voerden zoals de federale regering, ipv het federaal beleid te blokkeren op staatniveau gwn omdat ze tegendraads wilden zijn en politiek (extreem-)links waren in sommige staten. Dus ja, daar gaat natuurlijk het hele betoog en komt de projectie van Rousseau boven drijven. Het is politiek links wat de elite bedient door de middenklasse te vernietigen. We zullen dat dan ook Vlaming per Vlaming dat duidelijk maken tot socialisme per sé dat morbide politieke systeem uit het verleden is Connor.

  5. Er is geen enkel land waar het volk zo achter hun leider staan .Orban zorgt voor zijn volk en niet voor het corrupte Europa zijn verkiezingsuitslag was toch duidelijk .Vertel toch geen flauwe kul meneer konijn .Of denkt u dat de mensen achterlijk zijn .Door uw partij haar sinterklaasbeleid en het geldgegraai is het zover gekomen .Een bodemloze niet meer op te lossen put .Nu zou u nog willen geld afpakken van wat u noemt de sterkste schouders de werkende mens dus . Vuil hypocrieterig snotneusje schaam u en u zal niemand verslaan blij dat u nog de kiesdrempel zult halen

  6. Conner Rousseau is er in geslaagd 1 mei over het Vlaams Belang te laten gaan. Zo weten we in elk geval weer wie de arbeider het wel serieus neemt. Met zijn haatspraak tegenover het VB probeert hij – na in het hoek je gedrumd te zijn wegens zijn uitspraken over Molenbeek, weer fréquentabel te zijn voor politiek correct (??) links. Het publiek kijkt naar dit armtierig politiek schouwspel, dat steeds slechter wordt gespeeld, en vraagt zich af wat er in godsnaam nog extreem zou zijn aan het VB, dat gewoonlijk parkeert op hun standpunten, de common sense. En zo percipieert het publiek enkel de haatspraak van de zelfverklaarde deugdelijken zelf als extreem.

  7. Socialisten beter bekend als de Agusta criminelen, specialiteit in het verbranden van corruptie geld om sporen uit te wissen. Neen ze zitten niet achter de tralies in België. Waar zitten ze dan wel? Juist, in de Belgische regering.

  8. Beter een wolf in schaapsvacht dan een onnozelaar in konijnenpak . Wolven worden hier aangemoedigd om kleine wolfjes te krijgen en worden ook beschermd. Konijnen worden door jagers overhoop geknald.

Plaats een reactie

Delen