Candidate chairman Walter De Donder pictured during a press conference to present the seven candidates to become new chairman or chairwoman of Flemish christian democratic party CD&V, Monday 21 October 2019 in Brussel. BELGA PHOTO ERIC LALMAND

Uncategorized

Walter De Donder denkt na over kandidatuur voorzitterschap CD&V

Wannes Neukermans

Walter De Donder, de burgemeester van Affligem, zegt zelf na te denken over een kandidatuur als voorzitter van de CD&V. Afgelopen weekend maakte staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) al bekend dat hij kandidaat-voorzitter is, nadat Coens vrijdag zijn vertrek had aangekondigd.

Ondanks de zwakke resultaten in De Stemming, waar CD&V nog slechts 8,7 procent van de stemmen zou halen, zegt De Donder altijd achter zijn voorzitter gestaan te hebben. “Ik vind dat hij altijd zijn uiterste best gedaan heeft. Ik heb hem zeer recent nog gesproken en ik heb toch de indruk dat hij daar echt zijn schouder onder zette”, verklaart de burgemeester van Affligem, die ook jarenlang de rol van burgemeester in Samson & Gert vertolkte. “Ik betreur dat we nu in deze situatie zitten, maar wie is verantwoordelijk? Is dat alleen de voorzitter?”

De dag nadat Coens zijn vertrek aankondigde, stelde Sammy Mahdi zich al kandidaat. “Dat toont ambitie, maar toch ook dat hij een beetje voorbereid was. Ik heb daar toch wat vragen bij”, aldus De Donder. Hij vindt dat er te veel vanuit het stedelijke wordt gewerkt momenteel. “We mogen toch ook eens vertrekken vanuit het landelijke, vanuit de burgemeesters. Die weten van aanpakken, die weten hoe je ingewikkelde regelgeving op het terrein toepast.

Of hij zich kandidaat stelt, is nog niet helemaal duidelijk. “Het zou best kunnen, maar ik zeg vandaag niet of ik morgen kandidaat zal zijn. Ik heb de gewoonte om over vragen die ertoe doen lang en rustig na te denken”, zegt De Donder nog. “Als men mij vraagt waar de CD&V voor moet staan, dan is het zorg dragen voor mekaar, van de wieg tot het woonzorgcentrum.”

https://redactie.palnws.be/2022/05/sammy-mahdi-kandidaat-voorzitter-cdv/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Walter De Donder denkt na over kandidatuur voorzitterschap CD&V”

  1. Eerlijk gezegd ondanks ik totaal géén CD&Ver ben heb ik méér vertrouwen in De Donder die dagelijks tussen de gewone burger staat en leeft, dan in een Mahdi die véél TE ver van de gewone werkende burger staat en waarvan carrière en mediaaandacht beiden op de éérste plaats staan…………

Plaats een reactie

Delen