Walter De Donder (foto Belga)

Uncategorized

Walter De Donder geen kandidaat-voorzitter CD&V

Wannes Neukermans

Walter De Donder, burgemeester van Affligem en bekend als burgemeester in de kinderreeks ‘Samson en Gert’, is geen kandidaat om Joachim Coens op te volgen als voorzitter van CD&V. Dat zegt De Donder vrijdag in een videoboodschap.

In die video wenst hij kandidaat-voorzitter Sammy Mahdi alle succes en houdt hij een pleidooi om meer te luisteren naar de lokale basis van de partij. “Ik reken erop dat hij (Sammy Mahdi, red.) breekt met de fouten uit het verleden en dat hij structuren uitwerkt die beginnen bij het lokale”. Zo stelt hij voor om binnen de partij een “raad van burgemeesters” op te richten.

Het lijkt er dus op dat Mahdi de enige kandidaat is om Joachim Coens op te volgen. Eerder beweerde De Donder namelijk te twijfelen over een kandidatuur. Tijdens de vorige voorzittersverkiezingen moesten zowel Mahdi als De Donder het afleggen tegen Joachim Coens, die toen won. De Donder gaf recent ook aan achter Coens als voorzitter te hebben gestaan: “Ik vind dat hij altijd zijn uiterste best gedaan heeft. Ik heb hem zeer recent nog gesproken en ik heb toch de indruk dat hij daar echt zijn schouders onze zette.”

https://redactie.palnws.be/2022/05/walter-de-donder-denkt-na-over-kandidatuur-voorzitterschap-cdv/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Walter De Donder geen kandidaat-voorzitter CD&V”

Plaats een reactie

Delen