Gent herdenkt 250ste verjaardag geboortedag koning Willem I

Em. prof. dr Alexander Karel Evrard legt bloemen neer aan het standbeeld van Willem I. Foto: PAL NWS

Uncategorized

Wouter Beke neemt ontslag als Vlaams minister van Welzijn

Belga Press Agency

Wouter Beke (CD&V) heeft donderdagavond op een persconferentie zijn ontslag aangekondigd als Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid, Gezin en Armoedebestrijding. Geruggesteund door zijn kabinetsmedewerkers, echtgenote en dochter legde de CD&V-minister uit dat het overlijden van een baby in een kinderdagverblijf in Mariakerke hem “meer heeft aangegrepen dan hij aan de buitenwacht wilde toegeven”. De CD&V’er gaf daarbij ook een opvallende sneer naar de klassieke media.

Ook de dramatische peiling van vorige week, waarin de partij afklokte op 8,7 procent, heeft een rol gespeeld in de beslissing. Met zijn ontslag wil Beke zijn partij naar eigen zeggen “zuurstof geven”.

Beke zei ook dat hij kandidaat-voorzitter Sammy Mahdi steunt, dat hij zal terugkeren naar de Kamer en dat hij wil meewerken aan de onderzoekscommissie naar de kinderopvang in het Vlaams Parlement.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

12 gedachten over “Wouter Beke neemt ontslag als Vlaams minister van Welzijn”

  1. Hij voelt zich te hard aangepakt door de MSM en sociale media. En is nu bezweken onder de “niet menselijke” druk. Wel, mijnheer Beke, voor het geld dat u verdient als politicus allerlei plus mandaten, mag men mij, en ongetwijfeld vele anderen ook, iedere dag komen uitschelden. Veel mensen moeten het met heel wat minder doen dan Beke, van 100 keer minder rondkomen. Dus maar goed dat ie weg is. Misschien hebben ze nog een “functie elders”, bij de EU of zo?

  2. De gelijkenis met “Markske” uit “De Kampioenen” lijkt niet alleen fysiek. Nu de “Guust Flater” van de tot CD&V herschilderde CVP deserteerde om niet nog meer CD&V potten te breken, zullen er zuchten van opluchting geslaakt worden

  3. De enige reden waarom Beke nu ontslag neemt is omdat ze hem anders schoppend en gillend naar de uitgang hadden gedragen. Beke staat echter symbool voor álles wat er mis is met de CD&V: wollig, hopeloos onbekwaam en houdt zich vast aan de macht terwijl ze feitelijk niéts meer wegen op het beleid. Ik hoop dat de CD&V snel onder de kiesdrempel verdwijnt en dat we van dergelijke club amateurs niets meer horen.

  4. Martens 1 tot en met 9 was al geen zegen.
    Dehaene was echt een kieken en zeker geen trekpaard.
    Leterme haalde de thermiek uit de (n/r)egering nadat de walen hem ‘kaltstelten’.
    KrisKras Peeters wist niks beters. Puur(s) tijdverlies.
    Wouterke kabouterke was een stouterke die zichzelf als tuinkabouter settelde. Tweedehands rommel uit Lommel, inclusief geklommel.
    Koen Geens was geen koene.
    En de Coens bleek een Oen.
    En nu gaat ‘c4d&vee’ een fake Vlaming uit import-rubber de ‘c’ volledig doen vergeten.
    Mad Sam, de nieuwe lijder/beleider van Moslim, Dom & Vergeten.

  5. ik zal het niet hebben over w beke maar over de “standaard en de titel in die gazet”die gazet komt openlijk op voor de islam,een gazet waar vroeger de letters AVV-VVK stonden en die opkwam voor het christendom zal vanaf nu diezelfde letters kunnen gebruiken op de voorpagina.AVV-VVA,allah voor Vlaanderen en Vlaanderen voor allah.Na een bijna moslim-voorzitter,ik vraag me af of hij gedoopt is,een moslim op migratie en een moslima,liefst zonder kopvod,als ministeres voor gezondheid,welzijn voor moslimmetjes en slechtzijn voor blanke,.Kindergeld voor 10 of meer,sociale villa’s,bruine tuinen in onze steden en geleidelijk het omvolken van de Vlaamse blanke bevolking.In Anzegem zal met niet weten wat hen overkomt als die groene voorzitter van groen wordt.

Plaats een reactie

Delen