Actrice Hilde Van Mieghem haalt uit naar Abou Jahjah: "Ben jij werkelijk zo dom?"

Hilde Van Mieghem. Photo News

Uncategorized

Actrice Hilde Van Mieghem haalt uit naar Abou Jahjah: “Ben jij werkelijk zo dom?”

Anton Schelfaut

Actrice Hilde Van Mieghem heeft op Twitter uitgehaald naar opiniemaker Dyab Abou Jahjah. Die laatste had vraagtekens geplaatst bij de bewering dat “alle Brusselaars Belgen zijn”, maar dat was niet naar de zin van Van Mieghem. “Ben jij werkelijk zo dom?”, beet de actrice hem toe.

https://redactie.palnws.be/2022/06/vrt-presentator-door-het-stof-na-ophef-over-interview-in-de-zevende-dag-ik-was-mijn-draad-even-helemaal-kwijt/

VRT-presentator Lieven Verstraete kwam dit weekend onder vuur te liggen na een gesprek met Groen-voorzitters Nadia Naji en Jeremie Vaneeckhout in De Zevende Dag. Daarin legde hij Naji voor dat naar Brussel verwezen wordt als “het toonvoorbeeld van hoe wijken één na één veroverd worden door nieuwkomers”.

“Alle Brusselaars zijn Belgen”

Het Twitteraccount van Groen deelde het fragment en schreef erbij dat “alle Brusselaars Belgen zijn”. Opiniemaker Dyab Abou Jahjah merkte echter fijntjes op dat 35 procent van de Brusselaars (420.000 mensen) niet over de Belgische nationaliteit beschikt. Dat leverde hem de banbliksems op van actrice Hilde Van Mieghem. “Ben jij werkelijk zo dom? Nee, dit is onwil. Je kent het antwoord maar al te goed. #stokebrandje”, sneerde ze.

Daarop vroeg Abou Jahjah waarom de actrice hem beledigde, maar die deed alsof haar neus bloedde. “Beledigend? Ik stel een vraag”, reageerde Van Mieghem. “Eerlijk, ik vind jouw vooronderstelling beledigend. Ik ga je niet uitleggen wat ze (Nadia Naji, red.) gezegd heeft, het was overduidelijk wat ze bedoelde, meneer.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

60 gedachten over “Actrice Hilde Van Mieghem haalt uit naar Abou Jahjah: “Ben jij werkelijk zo dom?””

  1. Van, Mieghem is onder actrices ook niet van de snuggerste, ze is enkel links en verstand is daarbij niet nodig. Met alles wat Jahjah zegt ben ik niet altijd eens maar hij vertelt stukken slimmere praat dan gans de linkse kerk samen. En het belangrijkste is, ze kunnen hem niet van racisme beschuldigen. De woke-palullen hebben lange teentjes; voor de rest zijn ze niks waard.

  2. Van Mieghem , een gevallen actrice die haar carrière aan elkaar gefokt heeft prostitutie is eigen in het BV wereldje.
    Het oud bakken hoertje is dezer veel te zien op de staatszender waar onzin vertellen als actueel wordt aanschouwde..

  3. Los van het feit dat dit verregaand beledigend is voor Jahjah, gaat ze los voorbij aan de feiten. Doet me denken aan Amber Heart, schreeuwen over het onrecht dat haar is aangedaan (Bart de Pauw) en nadien de zielenpoot annex slachtoffer uithangen. Sorry Hilde, het oude gezegde over holle vaten en hoe die klinken lijkt me een match met jou.

  4. De titel zou eigenlijk moeten zijn: “Zatte fles Van Mieghem, ben jij wekelijk zo dom ?”.
    Dit is het soort” cultuur”-wijven, wat hun carrière aan elkaar gevost hebben om, daarna, als ze het “gemaakt” hebben, de seks maniakken, aan wie ze veel te danken hebben, te beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag.

  5. Moet je als actrice zulke dingen zeggen om “contracten” binnen te halen of ontkent zij nu echt het licht van de zon? Elke autochtone Belg, Vlaming, Waal of Duitstalige, weet toch op empirische wijze bewezen, dat wat Brussel voorstelt niet hetgeen is waar men België in terug ziet? Noch qua kleur, noch qua mentaliteit, noch qua ingesteldheid (en al zeker niet tegenover werken) is dit representatief voor ons land. 1.5 miljard aan schulden op één jaar en dan nog eens 694 miljoen buiten begroting gehouden…wie zal deze factuur betalen? De Vlamingen wellicht, om dan weer als racisten verweten te worden omdat ze iets durven te zeggen over het financieel wanbeleid. Mevrouw de actrice, hou u bezig met acteren, want uw kennis over Brussel is blijkbaar meer dan ontoereikend. Ik daag u uit de komende dagen eens in Molenbeek in een fris zomerjurkje met de knieën bloot en met spaghetti bandjes over uw naakte schouders te gaan wandelen. U zult zien dat uw commentaar tegen JhaJha ronduit belachelijk was en u zult het ware gelaat van het verpauperde, zieke Brussel echt leren kennen. (Als er schrijffouten in deze repliek zouden staan, ondanks de spellingscorrector van Windows, Liesbeth en haar alter ego’s Erika of Anuna zullen wel reageren zonder over de inhoud iets te zeggen.)

  6. Zatte Fles Van Mieghem kan nog niet eens met haar hondje in het park gaan wandelen en dan maar onze vriend Dyab Abou Jahjah van domheid beschuldigen. Beetje zielige manier om eens wat aandacht te krijgen.

  7. ‘Actrice’ Hilde Van Mieghem? Dat mens is al lang geen actrice meer. Ze komt nergens nog aan de bak. Ze krijgt een werkloosheidsuitkering zoals zo veel uitgerangeerde ‘acteurs en actrices’. Die gasten vinden dat ze met hun ’talent’ maar voor één ding op de wereld zijn gezet. Acteren. Voor echt werk halen ze hun neus op. Ze wordt waarschijnlijk betaald om haar linkse wokepraat op tv te brengen.

  8. Heel wat acteurs/actrices denken de wijsheid in pacht te hebben en kunnen, als hun carrière erop zit, een bordje op hun buik hangen: ‘gezien op TV’. Dat volstaat en zo hoeven ze geen onnozelheden rond te bazuinen.

  9. Och, uiteindelijk weet je bij Hilde van waar de wind waait. Niets nieuws onder de zon. Het licht van diezelfde zo’n wordt nogal eens ontkend langs die zijde van de maatschappij.

  10. Hilde van mieghem is misschien een vrouw, helaas geen dame. Wellicht een eenzame gefrustreerde vrouw. Terloops: de randbemerking van meneer Abou Jahjah was correct en relevant. Wat ik aan Hilde niet kan betuigen kan ik wel aan de dhr Jahjah, en dat is waardering voor zijn bijdrage.

  11. Volgens JJ heeft 35 % van de Brusselse bevolking niet de Belgische nationaliteit, maar vertoeft er wel legaal. Verzwijgt JJ daarmee het feit dat bijna 100000 mensen in Brussel er illegaal vertoeven?

  12. AJJ verdient een kopplaats op een lijst van het VB.Wat van mieghem betreft zou men beter medelijden hebben met dat mens,.Als haar dochter haar zo ziet op de Afspraak moet dit toch wel bangelijke gedachten opwekken over háár toekomst,jong dement,zielig,verschrompeld,bah,ik mag er niet aan denken hoe ik eruit zou zien op 60 jarige leeftijd.Ik vraag me af of TL-buis haar geholpen heeft met het schrijven van haar proza?Passend koppel.

Plaats een reactie

Delen