AfD kan geen partijcongres organiseren wegens dreiging van extreemlinks geweld

Illustratieafbeelding Shutterstock

Uncategorized

AfD kan geen partijcongres organiseren wegens dreiging van extreemlinks geweld

Carl Deconinck

Normaal gezien ging de Duitse partij AfD Baden-Württemberg op 2 en 3 juli een partijcongres organiseren in Stuttgart. Maar omdat er een gevaar is voor extreemlinks geweld, zegt de exploitant van de congreszaal alles af. De partij belooft juridische stappen te ondernemen.

Sascha Penna, exploitant van de Carl Benz Arena, durfde het risico niet aan. De politie had namelijk laten weten bijzonder grote veiligheidsmaatregelen te moeten nemen. Men zou enkele honderden agenten en waterkanonnen moeten inzetten, om het partijcongres te beschermen tegen extreemlinkse groeperingen. Aan de Duitse media verklaarde de exploitant dat hij niet verantwoordelijk wilde gesteld worden voor persoonlijke letsels en materiële schade.

De AfD wil juridische stappen ondernemen tegen de annulering. “De annulatie is volledig onterecht. Het gevaar voor de veiligheid komt niet van de AfD, maar van gewelddadige links-extremisten”, zei partijwoordvoerder en bestuursvoorzitter Markus Frohnmaier.  Wanneer een legale en democratische partij als de AfD door zo’n dreigingen geen partijcongressen meer kan houden, “hebben we een predemocratische staat bereikt. Wij zullen dit nooit accepteren en zullen daarom juridische stappen ondernemen tegen de beëindiging.”

Men verwachtte nochtans een opkomst van een goede duizend leden. De partij moet namelijk een nieuwe voorzitter in de staat verkiezen na het aangekondigde opstappen van Alice Weidel. Zij stond twee jaar aan het hoofd van de afdeling. Weidel wilde onderlinge conflicten pacificeren, maar is daar niet helemaal in geslaagd. Vorig jaar deed de AfD het ook niet zo goed in de deelstaatverkiezingen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

9 gedachten over “AfD kan geen partijcongres organiseren wegens dreiging van extreemlinks geweld”

  1. Tja dat weten we ondertussen. Links staat voor leugens, geweld, omvolking, zakken vullen , oikofobie, verarming van de autochtone bevolking en tegen vrije meningsuiting.

  2. Zo ziet ge maar vanwaar het meeste geweld komt. Het geweld tijdens de betoging tegen de corona maatregelen kwam ook zogezegd van rechts. Toen bleek dat het geweld van het extreem linkse Antifa kwam viel plots de stilte. Er is dan ook het trukje van de BRT: “geweld tijdens een rechtse manifestatie” Ze vertellen er dan niet bij dat het geweld van linkse tegenmanifestanten komt. En zo wordt de gewone burger een rad voor ogen gedraaid door linkse hoernalisten.

  3. Links die het constant heeft over het antidemocratische “extreem” rechts zijn zelf zo antidemocratisch als maar zijn kan en schuwen leugens noch geweld. Ze moeten en zullen de fysieke confrontatie aangaan, schijnheiligheid van het opperste soort!

  4. Links is vooral gewelddadig als ze met 10 tegen 1 zijn . Indien ze wat weerbaar volk tegenkomen zijn ze de eersten ,om te janken dat men sen terugslaan als ze aangevallen worden . Dan zijn diegnen die zich verdedigen plotseling de geweldenaars . Laf en hypocriet zootje .

Plaats een reactie

Delen