Exclusief voor abonnees

Afrikanersymbool onder vuur

Jan Van Aerschot

Opnieuw lag een symbool van de Afrikaners onder vuur. Minister van Sport, Kunst en Cultuur, Nathi Mthethwa, wilde immers de naam van het Afrikaanse Taalmonument in Paarl veranderen omdat de naam niet ‘inclusief’ genoeg zou zijn. ‘Afrikaans’ was er blijkbaar te veel aan. De suggestie van de minister leidde tot een storm van reacties. De ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Aardrijkskundige Jan Van Aerschot houdt de blik op zuidelijk Afrika voor PAL. Voor 't Pallieterke doet hij dat al sinds 2010. Jan is auteur van drie boeken - in 2023 verscheen 'Donderwolken boven Zuid-Afrika' (polemos.be) - en tientallen artikels voor diverse tijdschriften. In de periode 1994-2017 was hij hoofdredacteur van het thans digitale Saamtrek, uitgegeven door de 'Vrienden van Zuid-Afrika'.

Delen