Baas CNN verbiedt medewerkers om nog over "de grote leugen" te spreken in context fraude bij presidentsverkiezingen

CNN (bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

Baas CNN verbiedt medewerkers om nog over “de grote leugen” te spreken in context van verkiezingsfraude

Redactie PAL

Chris Licht is de nieuwe baas van het Amerikaanse nieuwskanaal CNN. Hij heeft zijn medewerkers verboden om nog over “the big lie” of “de grote leugen” te spreken als het gaat over de beweringen van Donald Trump dat er in 2020 verkiezingsfraude zou zijn gepleegd. Volgens Licht is dat namelijk een slagzin van de Democraten, die niet past bij een onafhankelijk nieuwsmedium.

“The big lie” of “de grote leugen” wordt in de Verenigde Staten door tegenstanders van voormalig president Donald Trump gebruikt om te verwijzen naar diens beweringen dat er in 2020 grootschalige verkiezingsfraude zou hebben plaatsgevonden. Daardoor zou Joe Biden uiteindelijk nipt met de overwinning aan de haal zijn gegaan. Volgens Trump zou er echter met stembiljetten gesjoemeld zijn en zou hij de rechtmatige winnaar zijn geweest. Eén van de gevolgen daarvan was de bestorming van het Capitool, waarbij aanhangers van Trump eisten dat hij toch nog een nieuwe termijn als president zou mogen aanvatten.

Democratische slagzin

Hoewel “the big lie” vooral door Democratische politici gebruikt wordt om de beweringen van Trump als leugens weg te zetten, gebruiken ook journalisten die bewoordingen. Dat zal bij CNN in de toekomst echter niet meer het geval zijn. Chris Licht heeft namelijk gevraagd aan zijn medewerkers om voor neutralere termen te kiezen, die minder gekleurd overkomen. Dat is mede het geval omdat “the big lie” in het verleden ook gebruikt werd om te verwijzen naar de propaganda van Adolf Hitler in het Derde Rijk.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Baas CNN verbiedt medewerkers om nog over “de grote leugen” te spreken in context van verkiezingsfraude”

Plaats een reactie

Delen