Alban Gervaise (foto: Twitter)

Uncategorized

Militaire dokter voor ogen van kinderen doodgestoken: “Banalisering van het absolute kwaad in Frankrijk”

Wannes Neukermans

Alban Gervaise, een Franse militaire arts met een resem aan eretekens en verdiensten, werd begin mei voor de ogen van zijn kinderen neergestoken aan hun school in Marseille. Ruim twee weken later overleed de man aan zijn verwondingen. De katholieke man werd vermoord door de 24-jarige Mohamed L., met vermoedelijk een religieus motief. Behalve twee artikels in Le Figaro verschijnt er vrijwel niets over in de Franse media.

De 41-jarige Alban Gervaise, die op 22 april nog tot Franse ridder van de Nationale Orde van Verdienste werd geslagen en eerder al een eremedaille van de Army Health Service kreeg voor zijn werk als militaire arts, werd op 10 mei verschillende keren in zijn nek gestoken. De aanval vond plaats in Marseille, waar hij twee van zijn drie kinderen van school kwam ophalen. Voor de ogen van zijn twee kinderen van 3 en 7 jaar wordt Gervaise afgevoerd door de hulpdiensten. Hij sterft op 27 mei aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Grens tussen psychopatie en bloederig fanatisme

Verschillende getuigen beweren dat de dader, de 24-jarige Mohamed L., tijdens de aanval islamitische slogans uitriep. De man was ook al bekend bij de politie wegens drugsdelicten. De politie en het gerecht besloten om de moord op Alban Gervaise niet als terreurdaad te behandelen. “De scheidingslijn tussen psychopathie en bloedig fanatisme is namelijk niet altijd makkelijk te trekken”, klinkt het.

Toch gaat het hier overduidelijk om een door de islam geïnspireerde daad van extremisme. “De extreme barbaarsheid van een nodeloze moord, op een militaire arts, in het bijzijn van zijn kinderen, met een dolk, aan een katholieke school, laat absoluut geen twijfel bestaan over het motief”, schrijft opiniemaker Maxime Tandonnet in Le Figaro.

Banalisering van het absolute kwaad

De tragedie haalt amper de kranten. In dezelfde periode gaat vrijwel alle Franse media-aandacht namelijk naar de rellen in Saint-Denis, voorafgaand aan de Champions League-finale. Volgens Tandonnet is dit het gevolg van een steeds groter wordende angstcultuur. Op een periode van tien jaar vielen er in Frankrijk meer dan 250 slachtoffers van islamitisch terrorisme te betreuren. Het is opmerkelijk dat die steeds minder in de media komen. Aanslagen zoals op de redactie van Charlie Hebdo of de moorden op geschiedenisleerkracht Samuel Paty of priester Jacques Hamel lijken ervoor gezorgd te hebben dat Franse media en politici de problemen niet meer willen of durven benoemen.

De Figaro-opiniemaker heeft het in zijn column over een “banalisering van het absolute kwaad in het dagelijkse leven”. Hij verwijst naar een uitspraak van François Hollande, de toenmalige president van Frankrijk: “We zullen moeten leren leven met terrorisme”. Hoewel de moord op Alban Gervaise door het gerecht niet officieel benoemd wordt als terreurdaad, lijkt de Fransman gewend geraakt te zijn aan dergelijke moorden. “Deze omerta wordt verklaard door gewoonte, maar waarschijnlijk ook om geen extra slag toe te brengen aan de reeds zo fragiele ‘samenleving'”, besluit Tandonnet.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

61 gedachten over “Militaire dokter voor ogen van kinderen doodgestoken: “Banalisering van het absolute kwaad in Frankrijk””

  1. “De extreme barbaarsheid van een nodeloze moord, op een militaire arts, in het bijzijn van zijn kinderen, met een dolk, aan een katholieke school, laat absoluut geen twijfel bestaan over het motief” Dat is zo makkelijk te ontkrachten : daarvoor moet je kunnen aantonen dat de dader op de hoogte was van het beroep van het slachtoffer.
    Maakt uiteraard weinig uit voor de arts …

  2. Waar zijn onze extreem linksen nu weer, steeds commentaren geven maar volgens hun dogma’s is het uitmoorden door islaMIETJES de normaalste zaak van de wereld, ze doen zich steeds voor als de wereldverbeteraars maar het omgekeerde is waar, het zijn geen levensbeschouwingen maar DOODsbeschouwingen. Allez liesbetje, nu is het aan u om deze extreem linkse waanzin af te keuren.

  3. “De scheidingslijn tussen psychopathie en bloedig fanatisme is namelijk niet altijd makkelijk te trekken”. Tiens, bij Jurgen Coninkx was die scheidingslijn blijkbaar een pak duidelijker.

  4. Islam is gewoon psychopathie. Het is om te beginnen al gesticht door iemand met een mentale beperking. Je kan over gradaties discussiëren, maar als je echt meent dat je iedereen die niet denkt zoals jij mag/moet uitmoorden, dan ben je psychopaat. Blijkbaar is zowat iedereen daarmee akkoord, behalve dan als het om islam gaat.

  5. De prijs die de Fransen betalen aan president Macron voor de multiraciale en multi-etnische onnatuurlijke samenleving. Een zekerheid hebben we het gaat van kwaad naar erger met de moslimradicalen, synoniem voor psychopaten. Quid het Franse leger. Wat heeft een leger dat zijn volk en natie in de steek laat?

  6. men heeft hier in het westen kritiek op de russische media , maar de media hier zijn niet veel beter, dansen naar de pijpen van het regime.. de meeste mensen lezen of kijken alleen naar mainstream media en worden niet of zelden met de realiteit geconfronteerd..
    moest de mainstream media wel dagelijks de mensen confronteren met de realiteit, dan zou Lepen wrs gewonnen hebben.. en dat voorkomen de mainstream media bewust. de ondergang van europa is te wijten aan de regime pers die ook : indoctrineerd , de waarheid verbloemt , censuureerd, hun moraal is het juiste moraal en moet overgenomen worden, enz enz

  7. Lees ZELF eens die Koran hate speech verzen, die oproepen tot geweld tegenover “ongelovigen” ! Verbaasd dat de terroristen van o.a. Maalbeek en die van op Zaventem die verzen letterlijk namen en die pipo Mohamed L. ook ? Intussen blijft het politiek-correct gedegenereerd Systeem nochtans de Islam betoelagen wegens “Godsdientsvrijheid” , die constitutioneel gewaarborgd is. Ge weet gij het dan al wel zeker !

  8. Ongelooflijk dom van de Franse politici de pers op te leggen dit onder de mat te vegen. Dergelijke zaken komen toch uit via sociale media of zelfs nog via het café op de hoek. Waarschijnlijk met het oog op de parlementsverkiezingen, maar het zaadje is wel geplant. Dit zal blijven verzweren en zal enkel olie op het vuur van de extremen zijn, en moslims, laat ons eerlijk zijn, zijn al zo slecht gezien in Europa, en de wereld. Vergelijken met oorlogen zoals onze Liesbeth, Erika en/of Anuna maakt is evenzo absurd. Gaan we terug tot Algerije, tot Nazi Duitsland, tot Napoleon of zelfs tot de Romeinen of Egyptenaren? Zo hebben we de afgelopen 3000jaar wel altijd een reden om hem/haar uit te wijzen of ermee af te rekenen. Het is een feit dat nu en vandaag moslims extremer en extremer zich gaan gedragen en dat daar nu een halt moet aan geroepen worden, en dat zal zeker gebeuren door de woke beweging die per definitie alles wat blank en hetero verantwoordelijk stelt voor alles wat verkeerd loopt. Het waren geen blanke heteromannen op 9/11 of in Zavemtem in 2016, of de Bataclan, of 14/7 te Nice…het waren keer op keer moslimextremisten zoals nu ook, of hoe de pers ze wil noemen “verwarde mannen”. Als de westerse landen nog in alle veiligheid willen verder leven zullen ze heel zware straffen en uitwijzingen moeten doorvoeren van al wat hier onze maatschappij komt bevuilen, en dat gaat van Abdeslaam tot de “jongeren” die onze stranden en recreatiecentra. Ze horen er inderdaad niet bij, maar dat komt niet door ons, maar door hun eigen gedrag.

  9. Nee , niet dus, “wij” komen uit een +/- normaal (niets is weliswaar perfect) werelddeel.
    En onze idiote periode (kruistochten) ligt al zo´n 900 jaar achter ons . Met één groot verschil: bij “ons” ging het slechts voor een klein percentage over godsdienst fanatisme, de rest voor platvloers plunderen en veroveren, waar het bij de islam nagenog volledig religieus fanatisme is.

Plaats een reactie

Delen