Repatriëring van IS-bruiden en hun kinderen kostte Defensie 1.152.103 miljoen euro

IS-terroriste 'Oum Khattab'. Foto: Twitter

Uncategorized

België repatrieert 6 IS-vrouwen en 16 kinderen uit Syrië

Wannes Neukermans

België heeft afgelopen nacht opnieuw Belgische IS-vrouwen en kinderen uit kampen in Syrië gerepatrieerd. Dat bevestigt het kabinet van premier Alexander De Croo. Het gaat om zes vrouwen en zestien kinderen. De kinderen zijn allemaal jonger dan 12 jaar.

Vorige maand raakte bekend dat België een nieuwe consulaire missie had georganiseerd naar Syrië. Een Belgisch onderzoeksteam trok naar het kamp Roj, waar een aantal Belgische moeders die in verband konden worden gebracht met terreurgroep Islamitische Staat en hun kinderen zaten.

Poseren met vuurwapens

Afgelopen nacht vond een repatriëringsmissie plaats, bevestigt het kabinet van premier Alexander De Croo. Zes vrouwen en zestien kinderen werden naar ons land overgebracht. De vrouwen gaan rechtstreeks naar de gevangenis wegens hun banden met IS. Eén van de vrouwen is Nora V. Zij vertrok al in 2013 naar Syrië en poseerde daar gretig met vuurwapens. Ze is de weduwe van de gesneuvelde IS-strijder en Sharia4Belgium-militant Tarik Taketloune uit Vilvoorde.

De kinderen, die allemaal jonger zijn dan 12 jaar, worden opgevangen door het Jeugdparket. Ons land repatrieerde vorig jaar al eens zes moeders en tien kinderen uit Syrië.

Gevangenissen al overbevolkt

N-VA-Kamerlid Koen Metsu maakt zich zorgen over de repatriëring. Hij is vooral scherp voor minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld), die onlangs nog aankondigde dat hij bepaalde gedetineerden structureel een strafkorting van zes maanden wil geven om de overbevolking in de gevangenissen aan te pakken, maar nu wel “een groep IS-terroristes laat overbrengen naar ons land”. “Deze regering speelt met onze veiligheid”, klinkt het.

Ook het Vlaams Belang reageert verontwaardigd. “Het lijkt erop dat de veiligheid en zekerheid van onze mensen het laatste is waar de regering zich mee bezig wil houden”, zegt Kamerfractieleidster Barbara Pas. De partij pleit ervoor om Belgen die destijds naar Syrië en Irak trokken om zich bij IS te scharen daar ter plaatse te laten berechten.

Uit de analyses van het orgaan voor de dreigingsanalyse blijkt dat de repatriëring van de moeders net in het belang is van de nationale veiligheid, klinkt het bij het kabinet van de premier, omdat er zo beter toezicht kan worden gehouden en de controle kan worden versterkt. De vorige terugkeeroperatie kostte 1,7 miljoen euro.

https://redactie.palnws.be/2022/05/n-va-en-vlaams-belang-verzetten-zich-tegen-nieuwe-repatriering-is-bruiden-jihadistische-tijdbommen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

24 gedachten over “België repatrieert 6 IS-vrouwen en 16 kinderen uit Syrië”

  1. Dit is gewoon te gek om commentaar op te geven. Die niet verkozen rotpolitiekers blijven ons gewoonweg provoceren. Ze zullen de boemerang nog wel vol in hun gezicht terugkrijgen, zeker weten.

  2. Te zot voor woorden, terroristen terughalen en het dan hebben over onze veiligheid, alsof dit hen interesseert. Héél dat Vivaldi-boeltje mogen ze voor mij opdoeken, niet rechtsgeldig want ze negeren nu reeds meer dan een miljoen mensen volgens de laatste peilingen. Links = verloedering van Vlaanderen, communisme, woke, kortom, alles wat verkeerd is.
    En dan mag de BBI onze telefoongegevens controleren i.v.m. terrorisme, haal ze dan niet binnen bende leugenaars.
    Jullie willen dit enkel en alleen maar om iedereen onder controle te hebben, om alles te weten, onze centen beheren, een echt dictatoriaal belgië, europa (zonder hoofdletters, je weet wel waarom).
    Te zot voor woorden, de teloorgang van een democratie…

  3. Net of er niets gebeurd zou zijn te Maalbeek en op Zaventem ; dit is spuwen in het gelaat de slachtoffers. Eens te meer primeren de vermeende “Rechten vd Crapuleuze Mens” politiek-correct op de “Rechten vd Slachtoffer Mens” . Ons onbarmhartig electoraal vonnis over dit stuitend islamofiel Vivaldi wanbeleid volgt in 2024. Intussen, lees ZELF eens de Koran haatspraak verzen die oproepen tot fysiek geweld tegen “ongelovigen” waarop terroristen wanen zich te kunnen steunen om hun crapuleus geweld te “verrechtvaardigen”(sic). Nochtans één positieve noot ; op NOG betere gratis reclame kan het VB niet getrakteerd worden want “electorale wraak is zoet !” Onthouden in 2024 !

  4. het is toch duidelijk dat Vivaldi dit doet om het Vlaams Belang groter te maken; ze zijn er toch gerust in dat NVA hen zal helpen om VB achter cordon te houden en met een groot VB blijft NVA te klein voor regeringsdeelname
    Magnette is een grotere strateeg dan De Wever hoor

  5. De Vivaldioten, vooral die uit Vlaanderen, hebben het opgegeven zich zorgen te maken voor de volgende verkiezingen. Deze losers worden toch door de linkse Waalse partijen federaal weer aan boord gehesen. Op de kade zullen de Vlaams-nationalistische partijen verweesd achter blijven.

  6. Ik mag toch hopen dat al die “weduwen” een verplicht bezoekje moeten brengen aan Zaventem en Maalbeek waar hun laffe geestesgenoten het leven van meer dan 30 vrouwen,mannen en kinderen afnamen.De verminkten,mentaal gekraakten en treurende nabestaanden krijgen met deze door ons betaalde repatriëring de zoveelste mokerslag.Heidi De Pauw van Child Focus bewijst door het voortouw te nemen in deze verwerpelijke daad hiermee dat ze geen normbesef heeft en verloochent de gedode kinderen en zij die gewond en al huilend tussen het puin lagen.Haar linkse entourage ,de “journalisten” van de kwaliteitskranten en onze leugenzender op de Reyerslaan voelen zich verheven en kijken neer op het volk.Deze links groene blauwe regering is een pest voor dit land.Beweren dat het terughalen de opvolging en veiligheid ten goede komen is larie,daar er overal personeelsgebrek is!Zuhal Demir beweert dat de justitiehuizen een deradicaliserings programma aanbieden!Dit zijn echter lege dozen.Waar waren onze veiligheidsdiensten toen de kopman van Sharia4Belgium Faoud Belkacem,die zelf te laf was om naar het kalifaat te trekken, op de Meir in Antwerpen(foto’s genoeg hiervan) jongeren stond te brainwashen?!Waar waren diezelfde diensten toen de strijders voor het kalifaat met bosjes vertrokken?!De radicalisering/salafisme onder de huidige “jongeren” is enorm toegenomen dankzij imams die zo goed als niet gecontroleerd worden.De stoere verklaringen van de minister van Justitie over de strafuitvoering zijn zoethoudertjes en het wordt de hoogste tijd dat deze Vivaldisten de eer aan zichzelf laten want de partituur klinkt serieus vals!

  7. Heidi haar pauw, Vranckx, onze Brusselse staartpsycholoog, onze voetbal-minnende advocaat en nu ook de premier menen dat België plichten heeft op dit vlak

    Die moeten we toch eens uitnodigen op een drink.

  8. Vivaldi lacht gewoon de slachtoffers van de aanslagen uit , het zal zijn zoals met de eerste ingevoerde ISvrouwen, naar het schijnt zitten er nu maar 2 opgesloten meer, de andere zouden vrijgelaten zijn, dus hetzelfde scenario zal zich hier herhalen, plaatsen te kort in de gevangenissen (remenber Quicky) Hoelang zal de bevolking dit nog dulden op de kosten van de belastingbetaler, per vliegtuig nota bene teruggehaald ! Er zijn mensen die zich geen vliegtuigreis kunnen veroorloven, zou gans die regering niet beter enkele
    vliegreischeques uitdelen aan mensen die geen bloed aan de handen hebben als er geld teveel is, wat ik betwijfel met de schulden die we hebben.
    Gewoon om te kotsen dit Vivaldi gedrag.

  9. Bij de uitbraak van corona 2020 werden eerst speciale door de overheid betaalde vliegtuigen ingezet om “mensen met een dubbele paspoort” terug naar “huis” te brengen, ttz vanuit Marokko naar het land van melk en honing, uitsluitend gefinancierd door de belastingbetaler. Autochtone Belgen met enkel een Belgisch paspoort moesten zich maar “beredderen”, zelfs ambassades en consulaten wisten van niets, behalve die van Marokko uiteraard. Zover zelfs dat een privé initiatiefnemer een vliegtuig charterde om gestrande Belgen uit Tenerife terug te vliegen aan 600€ enkele reis. In 2021 en 2022 daarop chartert vivaldi speciale vliegtuigen om terroristen terug te brengen en de reden is…de kinderen. Ik zie hier eerder een patroon om zoveel mogelijk autochtone Belgen weg te houden, vooral als die problemen hebben in het buitenland en naar huis willen, maar zoveel mogelijk allochtone Belgen naar gratis naar hier te brengen, daarbij worden zelfs misdaden tegen de mensheid zelfs door de vingers gezien. De uitleg van de pornopremier wat betreft de kosten deed mijn ontbijt deze morgen terug in mijn keel komen: “ach dat zijn budgetten van verschillende departementen”! Elk budget bij elk departement is er gekomen door gewone Belgen hun inkomsten af te romen, waarvan hij/zij op zijn minst verwacht dat dit zou goed besteed worden, niet dus…het mijne of het uwe en dat van vele andere werkende autochtone Belgen werd gebruikt om gekende terroristen in te vliegen. En dat op een dag waar 40.000 geen vliegtuig konden nemen omwille van een staking. Vandaar is ook die speciale dag gekozen en de geheimhouding, nochtans gisteren al op ’s tscheldt te lezen, midden in de nacht, weg van de pers om dan later op de dag een uitleg te geven dat men ze gratis naar hier heeft gebracht “voor de kinderen” en verzwijgende dat men ze na een “pro forma” straf levenslang zal onderhouden in een betere sociale woning…in de hoop dat ze anders illegaal zouden terug gekomen zijn om nieuwe aanslagen te plegen, iets wat ze hopelijk nu niet meer zullen doen. Een redenering die je enkel mag verwachten van mensen die het niet goed menen met hun eigen bevolking. Elk land in de wereld wil af van zijn misdadigers, zie hoe moeilijk de repatriëringsplannen van Mahdi lopen, wij (vivaldi) gaan de gevaarlijkste misdadigers onder hen met privé charters terug halen en hen alles geven wat nodig is om verdere misdaden tegen de mensheid te plannen, want werken hebben en zullen ze nooit doen. Trouwens wie wil dergelijk tuig tewerkstellen, een schietstand of de ontmijningsdienst om te weten hoe hun bommen gemaakt werden? Dit is niet waarvoor de Belg heeft gekozen, uitzonderingen als Liesbeth aka Anuna aka Erika niet meegerekend. En internationaal recht “het zijn ook Belgen” kan omzeild worden, neem hen allemaal hun Belgisch paspoort af, ze hebben genoeg misdaden begaan om dit te rechtvaardigen, maar ook dit deed men niet. 2% voor defensie de komende 10jaar, maar jaar na jaar terroristen invoeren…vivaldi beleid op zijn best.

  10. Een professor Psychologie en een (allochtone) psychotherapeute konden het niet laten om in Terzake de grootste onzin uit te kramen. Alsof onze maatschappij mee verantwoordelijk is voor de keuze van die vrouwen en er verder geen probleem is. Maak er een praatje mee en alles komt weer goed, daar kwam het zowat op neer. De vrouwen in kwestie zullen hun dat wel laten geloven tot ze weer vrij zijn. Hoe gaan ze dan hun kinderen opvoeden ? Tot IS strijders ? Vivaldi speelt met vuur en lacht de kiezers in hun gezicht uit, wel binnen een paar jaar is het onze beurt.

Plaats een reactie

Delen