Vlaamse onderwijskwaliteit gaat snel achteruit

Ben Weyts. Photonews

Uncategorized

Bert Wollants (N-VA) over verlenging kerncentrales: “Groene hoop op mislukking wordt stilaan realiteit”

Anton Schelfaut

De onderhandelingen tussen Engie en de federale regering over een verlenging van de jongste kerncentrales zitten muurvast. Dat zegt N-VA-Kamerlid en energiespecialist Bert Wollants naar aanleiding van een brief van het Franse energiebedrijf aan het adres van premier Alexander De Croo (Open Vld). “De groene hoop op mislukking wordt stilaan realiteit”, klinkt het.

Engie vraagt in de brief dat de federale regering mee investeert in de verlenging van de kerncentrales Doel 4 en Tihange 3 en dat de overheid mee betaalt voor de berging van extra nucleair afval. Wollants wijst erop dat die voorwaarden lijnrecht ingaan tegen het standpunt van de federale regering en eerder al een ‘njet’ kregen van de groenen. “Met andere woorden, de onderhandelingen zitten nog steeds muurvast”, oordeelt hij.

Wollants stelt zich grote vragen bij de inspanningen die de regering-De Croo gedaan heeft om de gesprekken met Engie in goede banen te leiden. “Het is juni en we zitten nog steeds op hetzelfde punt”, schetst hij. “Ik heb het gevoel dat de groenen de laatste maanden zo goed toneel gespeeld hebben dat zelfs de premier geloofde dat ze de kerncentrales écht een kans wilden geven. En nu staat heel de regering voor gek.”

(Lees verder onder de tweet.)

Verpletterende verantwoordelijkheid

De energiespecialist van N-VA vreest dat de burgers en de bedrijven, die vandaag al torenhoge energiefacturen moeten slikken, voor dit “wanbeleid” zullen moeten opdraaien. “Terwijl men overal ter wereld streeft naar energie-onafhankelijkheid, veroordeelt de regering-De Croo ons door haar uitstelgedrag tot peperduur aardgas. De regeringspartijen die dit hebben laten gebeuren, dragen een verpletterende verantwoordelijkheid”, besluit hij.

https://redactie.palnws.be/2022/06/engie-vraagt-in-brief-dat-regering-mee-betaalt-voor-verlenging-kerncentrales/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

10 gedachten over “Bert Wollants (N-VA) over verlenging kerncentrales: “Groene hoop op mislukking wordt stilaan realiteit””

  1. Je hoefde daar geen hogere studies voor gedaan te hebben om te weten dat het daarop zou uitdraaien. De groene beerput zal tegen iedere kost zijn wil doordrijven en ons er laten voor opdraaien. De rest van de bende keek er naar en zag dat het goed was. Nu nog wachten op de eerstvolgende gek die op TV weer komt vertellen dat ze er zijn voor de “mensen” en dat de facturen naar beneden moeten.

  2. Het stond in de sterren geschreven dat de verlenging een fiasco zou zijn. Welke zichzelf respecterende CEO gaat praten met een regering die aan de ene kant een belasting op overwinsten eist, en aan de andere kant vraagt om mee te betalen voor de verlenging van de kerncentrales.

  3. Nog maar eens een bewijs dat globalisme nergens to leidt als een land in nauwe schoentjes komt voor hun basisvoorzieningen.Kernenergie van de Fransen,gas van de Russen,graan van de Oekrainers,fruit van de Afrikanen…wat zijn we toch een afhankelijk volkje geworden.

  4. Groene Tine,die niet goed kan rekenen, volgt in deze de wijze raad van haar partijgenote Meuleman op die naar aanleiding van de dalende onderwijskwaliteit opriep om van onze kinderen geen wiskunde machientjes te maken!

  5. Tinne VDS heeft jaren met Engie onder 1 hoedje gespeeld om de kerncentrales te sluiten. Nu moet diezelfde Tinne VDS Engie het vuur aan de schenen leggen om 2 centrales te verlengen. Hoe naief is heel die Vivaldi regering eigenlijk? Daarbij moet voor het einde van de maand nieuwe brandstof besteld worden, anders is er voor D4 en T3 geen brandstof meer vanaf 2025.

  6. Dit alles met groene voorbedachte rade. Iemand zou de moed moeten hebben om die maffia praktijken van groen eens netjes uit de doeken te doen: dat zou nogal inslaan!
    Maar Vivaldi heeft groen nodig voor haar meerderheid al betekent (of zal betekenen) die partij weinig of niets meer onder de bevolking, tenzij de LGBTQ-mentaal-gestoorden. . Iedereen wist van meetaf aan dat groen in de regering zou leiden tot nieuwe belastingen prijs-stijgingen en wanbeleid.
    Laat ze zich nu verder maar bezighouden met de gender-issues maar hun poten afhouden van de energiesector. Ze hebben genoeg schade aangericht en iedereen weet wie die knoeiboel zal betalen. Domme Tinne, wanneer zien we U in wit ondergoed in de straten paraderen voor de komende voorzitters-verkiezingen? Je hebt er in ieder geval een trend naar en die verbouwde Meneer de Minister kan het groen boegbeeld zijjn van het nieuwe groen.

  7. Wie nu niet meer ‘ontgroend’ is zal het nooit zijn.
    Dat O-V(?)LD het groene spel meespeelt was al duidelijk. Wat zit CD&V nog in Vivaldi te doen? Hier zijn voor die partij geen prijzen meer te winnen, zelfs geen troostprijs.

Plaats een reactie

Delen