Boris Johnson met opvallende bekentenis over Europese landen net voor Russische invasie: "Duitsland zag liever dan Oekraiëne snel verslagen zou worden"

Screenshot CNN

Uncategorized

Boris Johnson wil dat NAVO-landen defensie-uitgaven al tot 2,5 procent bbp verhogen tegen 2030

Belga Press Agency

De Britse premier Boris Johnson heeft zijn bondgenoten binnen de NAVO opgeroepen om hun defensie-uitgaven op te trekken tot 2,5 procent van het bbp tegen 2030. Dat is 0,5 procentpunt meer dan het niveau dat de NAVO-landen tegen 2024 willen bereiken, zoals was afgesproken na de top van 2014.

Volgens Johnson is de extra inspanning nodig, aangezien het doel van 2 procent “uit een ander tijdperk” stamt, van voor de Russische oorlog in Oekraïne, zo zei hij op een persconferentie na de NAVO-top in Madrid.

Op de “historische top” raakten de staatshoofden en regeringsleiders het eens over een nieuwe veiligheidsdoctrine, dat meer defensie-uitgaven nodig heeft om de NAVO aan te passen aan een gevaarlijkere wereld, zei hij. “Het logisch gevolg van deze investeringen dat we voorstellen, is om de defensie-uitgaven op te trekken tot 2,5 procent van het bbp”, aldus de Britse premier.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

5 gedachten over “Boris Johnson wil dat NAVO-landen defensie-uitgaven al tot 2,5 procent bbp verhogen tegen 2030”

  1. Uitgaven voor defensie = meer geld voor de wapenindustrie(overwegend Amerikaanse). Dit terwijl de veiligheid van de burger in de EU (omwille van migratie, criminaliteit en justitie) dagelijks achterruit gaat

  2. 3 tot 5% is beter. Hopelijk hebben de presidenten, premiers en ministers in Madrid genoten van hun lunch en diner: Russisch Ei en Huzarensalade, en Siberische Omelette toe.

Plaats een reactie

Delen