De Frans Thirrystraat in Zellik. Foto Google Streetview

De Frans Thirrystraat in Zellik. Foto Google Streetview

Uncategorized

De Wever trekt aan alarmbel over nucleaire verlenging: “2025 wordt quasi onhaalbaar”

Anton Schelfaut

De onderhandelingen met het Franse energiebedrijf Engie, dat de kerncentrales in ons land uitbaat via Electrabel, moeten voor september rond zijn. Dat heeft minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) zaterdag laten verstaan in De Ochtend op Radio 1. N-VA-voorzitter Bart De Wever trekt aan de alarmbel. “2025 wordt zo quasi onhaalbaar”, waarschuwt hij.

De onderhandelingen met Engie over de voorwaarden voor de verlenging van Doel 4 en Tihange 3, waarvan de regering in maart besliste om ze alsnog 10 jaar langer open te houden, zijn volop aan de gang. De gesprekken lopen moeilijk, erkende Van der Straeten, maar “moeilijk gaat ook”.

De minister heeft er vertrouwen in dat er voor september een oplossing uit de bus komt. “We zijn tot mekaar veroordeeld, op een positieve manier. Engie is altijd een partner geweest om de bevoorrading te verzekeren.”

“Schandelijk”

N-VA-voorzitter Bart De Wever wijst erop dat de deadline al vier keer werd uitgesteld. “2025 wordt zo quasi onhaalbaar”, waarschuwt hij. “Exact wat de groenen altijd hebben beoogd. Schandelijk dat coalitiepartners laten begaan.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

15 gedachten over “De Wever trekt aan alarmbel over nucleaire verlenging: “2025 wordt quasi onhaalbaar””

  1. Inderdaad, als de nucleaire brandstof voor de 2 centrales niet voor eind deze maand besteld wordt, dan zal de levering te laat komen om in 2025 een doorstart te maken. Maar dat weten de Groenen natuurlijk, daarom vertragingsmanoeuvers tot september zodat het kalf zeker verdronken zal zijn.

  2. Moest men het nu nog niet zien, dan is men stekeblind.
    Groen is uit op het vernietigen van de middenklasse. Een rijke top en de rest is arm
    klootjesvolk, dat is hun doel. Ze zijn goed op weg mede door de postjes pakkers
    van de andere partijen.

  3. Lees de startpagina van groen :” De kernuitstap komt er zoals gepland. Daarnaast zorgen we zo snel mogelijk voor meer windenergieproductie op de Noordzee. En je energiefactuur? Die blijft onder controle.” Dus mensen, als je nog steeds gelooft dat de uitstap van de kernenergie die onlangs met 10 jaar verlengt is en je energiefactuur onder controle is dan ben je een extreem linkse maar extra betalen zal je, nietwaar liesbeth of ga je deze waarheid ook al tegenspreken?

  4. Elk negatief aspect heeft ook een positief, dankzij de volksverlakkerij van Groen halen zij de kiesdrempel niet meer in 2024, daar mag voor mij de energiefactuur en de daarbij extra stemmen voor extreme partijen zeker stijgen.

  5. Die politiekers zitten er warmpjes bij omdat ze ’tot Engie zijn veroordeeld’, eerst de zonnepanelen blokkeren, daarna verhinderen dat Vlamingen zelf een kerncentrale bouwen, alles om de energïeprijzen te doen stijgen.

  6. Dat men het belang van de bevolking schaadt voor groen eigenbelang en uit frustratie betekent voor mij het allerlaatste en daarmee is mijn laatste greintje respect voor groen verloren. Foei Tinne Vanderstraeten. Je hebt je ware aard getoond. Niet alleen onbekwaam maar vals en giftig. Onwaardig voor onze samenleving. Heer, verlos ons van dat kwaad!

  7. Groen heeft een dubbele agenda maar de coalitie partners laten betijen!Het dossier over de kernuitstap is een typisch Belgisch verhaal zonder enige langetermijnvisie!Men kan zo ettelijke voorbeelden aanhalen zowel op federaal als gewestelijk niveau.In dit land heeft de particratie de bovenhand en primeert het eigenbelang.Dat de hardwerkende en uitgeperste burgers daar het slachtoffer van zijn kan de politieke kaste geen barst schelen.Dit heeft een impact op het beleid,als dat er nog is en kost handenvol geld?Migratie,asiel,onderwijs,milieu,tewerkstelling,sallafisme,criminaliteit,mobiliteit,dierenwelzijn,energie,defensie,justitie, communautair,milieu,sociale huisvesting etc…allemaal dossiers die al jaren aanslepen.Telkenmale wanneer een nieuwe minister met andere partijkaart aantreedt en een nieuwe administratie worden de lopende dossiers van de voorgaande bij het huisvuil gezet.Wie daar garen uitspint zijn de (bevriende)studiebureaus want ons kent ons weet u wel….

  8. Bdw heeft misschien gelijk maar waarom heeft hij dergelijk belangrijk dossier in de periode 2015-2018 in de frigo gelaten? Hij heeft de frigo enkel geopend om de Vlaamse eisen in de diepvries te steken, waar ze voor zijn part ook mogen blijven. Hij zal het wel oplossen met de 11-11-11 partijtjes en groen. Veel succes maar vergeet niet dat de dag komt dat ook wij het niet meer zullen kunnen en willen betalen

Plaats een reactie

Delen