Discussie over "mensen die menstrueren" aan Universiteit van Maastricht loopt uit de hand

Universiteit van Maastricht (bron: Shutterstock)

Uncategorized

Discussie over “mensen die menstrueren” aan Universiteit van Maastricht loopt uit de hand

Redactie PAL

Aan de Universiteit van Maastricht is een discussie over “mensen die menstrueren” volledig uit de hand gelopen. Dat brengt De Telegraaf. Volgens betrokkenen wil niemand zich momenteel nog mengen in het debat uit angst voor het “gif van woke”.

Eerst wat achtergrond bij de heisa die momenteel gaande is. Aan de Universiteit van Maastricht had de organisatie van feministische studenten ‘Feminists of Maastricht’ of ‘FOM’ enige tijd geleden een subsidie gewonnen om gratis tampons en maandverbanden aan te bieden in de toiletten van de universiteit. Volgens de organisatie was dat bedoeld “voor alle mensen die menstrueren”, zoals ze zelf in een persbericht meedeelde. Ook het universiteitsblad Observant pikte het verhaal op, en publiceerde een kort artikeltje. Echter gebruikte het blad niet de bewoording “mensen die menstrueren”, maar simpelweg “vrouwen”.

FOM vroeg daarop om toch de originele bewoording te gebruiken, maar Observant weigerde dit. Daarom werd het blad door FOM beschuldigd van transfobie en dreigde ze ermee om haar achterban op te trommelen. Omdat Observant niet wilde plooien, werden er in de stad posters opgehangen die het blad zwart maakten en werd er een DDoS-aanval gelanceerd op hun website. FOM wil niet toegeven dat zij achter de aanval zaten, maar steunden die wel openlijk.

Giftig woke-debat

“We hebben nu voor het eerst met eigen ogen kunnen zien hoe giftig het woke-debat kan zijn”, stelt hoogleraar economie Piet Eichholtz, die daarnaast ook voorzitter van de redactieraad van Observant is. “We wisten hoe agressief het debat op Amerikaanse universiteiten al jaren gevoerd wordt en vaak waaien dergelijke bewegingen na een tijdje over naar Nederland. Maar dat dit kan gebeuren, dat een discussie tot een aanval op de persvrijheid leidt, op een universiteit die juist een bastion van de vrije meningsuiting moet zijn, vind ik verschrikkelijk”, klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




22 gedachten over “Discussie over “mensen die menstrueren” aan Universiteit van Maastricht loopt uit de hand”

  1. Overwin de angst en dwing woke zijn eigen gif te nemen dan weten die waanzinnigen ook hoe hun agressie aankomt. Één minuutje moed en hun liedje is uitgezongen.

  2. De genderhysterie raakt de man/vrouw in de straat niet en dit is tevens een minpunt, want dan denkt deze man/vrouw niet aan reageren.
    Zo kan het zooitje deugdleurders zijn ding blijven doen.

  3. Na de verbale Vooruit-diarree nu de mentale menstruatie-puree.

    Bloedserieus dat zootje,
    neemt de wereld in zijn ootje.
    Bloedlelijk in zijn blootje,
    hoort dus in het gootje,
    bij viv-Aldi en DeCrooPornootje…

    PS: kan dat zomaar…’menstruatie ???
    (‘men’ is nog steeds het veelvoud van het mannelijke ‘man’ in de Engelse taal)

  4. Zou er dan al ooit een man gemenstrueerd hebben ? Zelfs half omgebouwden niet vermits de darmen in de weg zitten om de inbouw met een baarmoeder en eierstokken te kunnen plegen.

Plaats een reactie

Delen