Uncategorized

Eén Belg op zeven heeft moeite om einde van de maand te halen

Wannes Neukermans

Ongeveer één Belg op zeven (14,1 procent) had de eerste drie maanden van 2022 moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Meer dan een vierde van de Belgen gaf in een enquête van Statbel aan die periode “nogal moeilijk” doorgekomen te zijn.

De cijfers komen min of meer overeen met die van het einde van 2021. In Brussel vindt zelfs één op vijf het moeilijk om rond te komen, in Wallonië gaat het om 18,5 procent. Circa één Vlaming op tien heeft moeite om met zijn inkomen het einde van de maand te halen.

Werkenden zien inkomen stijgen

Opvallend genoeg ziet 19,4 procent van de Belgen tegelijkertijd zijn gezinsinkomen stijgen. In ruim twee op de drie gevallen wordt deze stijging toegeschreven aan indexatie. Van de werkende bevolking zag 23,7 procent het besteedbaar inkomen stijgen.

De resultaten komen van een onderzoek naar het persoonlijk welzijn en de levensomstandigheden van Belgen tussen de 16 en de 74 jaar. Het onderzoek wordt uitgevoerd op verzoek van het Europese statistiekbureau Eurostat.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Eén Belg op zeven heeft moeite om einde van de maand te halen”

Plaats een reactie

Delen