PAL CAST

Een Kwestie van Geloof #13: Tientallen doden bij aanslag op katholieke kerk in Nigeria

Stijn Derudder

Afgelopen zondag werd er een aanslag gepleegd op de katholieke Sint Franciscuskerk in Owo, in het zuidwesten van Nigeria. De terreurgroep IS-WAP zou achter de aanslag zitten.

Tijdens een misviering die gewijd was aan het pinksterfeest vielen er minstens vijftig doden, onder wie veel vrouwen en kinderen. Tientallen anderen raakten gewond. Er zouden ook een aantal mensen zijn ontvoerd door de terroristen, onder wie een van de priesters.

Sonja Dahlmans sprak met de Nigeriaanse, christelijke journalist Steven Kefas. We bespreken zijn analyse van de zoveelste jihadistische aanslag op christenen in Nigeria. Ook de rol van president Boehari komt aan bod, net als de reactie van ooggetuigen en organisaties in en buiten Nigeria.

De nieuwste aflevering van ‘Een Kwestie van Geloof’ is nu te beluisteren via Apple Podcasts, Spotify, YouTube en palcast.be

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

3 gedachten over “Een Kwestie van Geloof #13: Tientallen doden bij aanslag op katholieke kerk in Nigeria”

  1. Dagdagelijks worden er mensen vermoord door de islamIETJES, jawel, zelfs onderling moorden ze elkaar uit en SSomers uit Mechelen blijft maar subsidiëren ondanks scheiding van kerk en Staat. En geen enkele extreem linkse die de islammoorden veroordeeld, merkwaardig, en dan noemen ze het Vlaams Belang extreem, je zou voor minder trots zijn. Zelf word ik misschien satanist, deze god heeft nog nooit iemand vermoord.

Plaats een reactie

Delen