‘De Roze Leeuw’ richt Vlaamse afdeling op: “Groot draagvlak in Vlaanderen”

De Roze Leeuw. Facebook

Uncategorized

Elisabeth Meuleman (Groen): “Ik denk dat wij 20 procent kunnen halen”

Anton Schelfaut

Vlaams Parlementslid Elisabeth Meuleman maakt zich sterk dat Groen een verkiezingsresultaat van 20 procent kan neerzetten. Dat zegt ze in een interview met Knack. Daarin reikt de kandidaat-voorzitter ook de hand aan Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. “Het zou mijn absolute voorkeur zijn om met de partij van Rousseau te praten”, klinkt het.

Op 11 juni doet Meuleman samen met Juan Benjumea een gooi naar het voorzitterschap van Groen. Het duo is ervan overtuigd dat de ideologie van de partij goed zit. Ook van de regeringsdeelname in Vivaldi zijn ze nog steeds voorstander.

“Groen moet nu zowel het groene als het sociale dichter bij de mensen brengen en niet over hun hoofden praten”, aldus Meuleman. “We zijn uniek in het partijlandschap als enige groene, sociale en progressieve partij. Daarin verschillen we van de koers van voorzitter Conner Rousseau. Hij maakt van Vooruit een sociaal-conservatieve partij en ontkent voor een stuk de superdiverse realiteit.”

Toch gaat de “absolute voorkeur” van Meuleman nog steeds uit naar een samenwerking met de partij van Rousseau. “Alleen hebben we steeds meer de indruk dat dat niet zijn voorkeur is”, hekelt het Groen-Parlementslid. “Daarom moet het onze ambitie zijn zo groot mogelijk te worden. Ik denk dat wij 20 procent kunnen halen. Op die manier móét Rousseau zijn aandacht wel verleggen van de N-VA naar de sociale partijen.”

Bewondering voor Almaci

Meuleman heeft naar eigen zeggen veel bewondering voor Meyrem Almaci. “Ze vertrekt vanuit oprechte verontwaardiging, maar we hebben ons misschien te veel laten doen door de verkiezingsuitslagen in 2019 en de ministerskwestie in 2020”, oordeelt ze. “Het is tijd om die bladzijde om te slaan en minder met onszelf bezig te zijn.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

39 gedachten over “Elisabeth Meuleman (Groen): “Ik denk dat wij 20 procent kunnen halen””

  1. Eigenlijk geeft ze hier volmondig aan dat haar partij geen aanhang/bestaansreden meer heeft en zoekt ze houvast bij een andere lekkende boot die tegen 2024 veel kans ook al wrakhout zal zijn. Gewoon even onnozel en onbekwaam verder doen zoals tot nu en het probleem heft zichzelf op. Kijk even hoe doorgeslagen de groenen kunnen zijn: In Nederland werd onlangs door de groenen voorgesteld om koeien op de weide te laten lopen, voortaan vergunningsplichtig te maken. Waarschijnlijk omdat ze dan vlaaienvrij zélf het gras rechtstreeks kunnen eten. Voor mij niet gelaten, maar dan wél de weiden stevig omheinen zodat die groenen zeker in hun biotoop blijven.

  2. Meuleman zal mogen blij zijn indien ze nog 5 procent zullen halen .Hun waanzinnig klimaatbeleid ,hun welkom gelukszoekers myserie ,hun haat tegen de werkende Vlaming .Een pestpartij van de bovenste plank die het volk veel geld kost en het land in de ondergang jaagt

  3. Dat weten wij nu ook al. BDW zal zijn toenaderingspogingen tot de Connardisten toch eens onder de loep moeten houden. Zulke medestanders hellen immers gauw over naar tegenstanders. Het VB kan er wel garen bij spinnen maar voor die partij alleen zal het federaal weinig zoden aan de dijk brengen. Voor N-VA geldt trouwens hetzelfde.

  4. Zoals ze zich geprofileerd hebben de afgelopen maanden…ze zullen zeker 20% halen van de stemmen in Vlaanderen bij de volgende verkiezingen…de komende 50 jaar alles samen opgeteld. Maar ze zijn wel niet meer verontwaardigd over Conner Molenbeek om samen te graaien…de hypocrisie druipt er gewoon vanaf!

  5. Toch wel bizar dat Rousseau de “superdiverse realiteit” zou ontkennen, terwijl hij de enige linkse parrijvoorzitter is die bekent zich niet meer thuis te voelen in Molenbeek. Ik leid daaruit af dat de “superdiverse realiteit erkennen” voor die Meuleman gelijk staat aan het ontkennen dat er met die multiculturele samenleving grote problemen zijn.

  6. Meuleman als voorzitter (M/V/X en Co) van Groen. Weet niet wat ik er moet van denken.
    Contra: van die haar geschetter krijg je toch horens. Stel u voor dat ze die Schellebelle geregeld gaan (moeten) uitnodigen bij Terzake, de Afspraak en 7e dag. Tussen haakje, wordt tijd dat die van de 7e dag hun Russische Z van het scherm halen. Nu laten ze die Z nog geregeld ostentatief apart over het scherm zweven. Idem voor het Kanaal Z van die groene dwangsom-dievegge Francesca Vanthielen.
    Pro: als het geschetter van Schellebelle genoeg mensen op de zenuwen werkt, zal het eerder 2% zijn dan 20.

  7. Compleet wereldvreemd… Zo’n partij zit in de regering, onvoorstelbaar toch.
    Is het uit domheid of gewoon de hoop onrealistisch hoog houden, wat op hetzelfde neerkomt als domheid.

  8. Let maar op! De verkiezingen, ten laatste in 2024, gaan als resultaat een nog grotere polarisatie van de Belgische kiezer laten zien. Daarin zal Groen!, samen met haar federale zusterpartij Ecolo, een niet te onderschatten plaats innemen op federaal niveau. En waarom dat mogelijk is? Natuurlijk omdat de Vlamingen, zoals gewoonlijk, veel te laat gereageerd hebben.
    Het toestaan van stemrecht aan niet-autochtone kiezers heeft de deuren open gezet voor de linkse partijen om hun kiespubliek uit te breiden naar de groter wordende allochtone (al dan niet met 2 of meer nationaliteiten) inwoners. Die zien er voor het ogenblik nog geen graten in om hun stem te geven aan een lokaal ingeplante partij. Wat de huidige federale partijen en de kiezers nog niet door hebben (of dat nog niet willen zeggen of zien), en er ook hun stemgedrag niet aan aanpassen, is dat binnen afzienbare tijd deze kiezers hun stem binnenkort gaan kunnen geven aan niet-lokale partijen die een bedreiging gaan vormen voor onze huidige omgangsvormen.
    Indien u kleinkinderen heeft, bereidt u ze er best op voor dat de meisjes niet dezelfde rechten gaan hebben als de jongens en dat de democratie en justitie vervangen gaan worden door de Sharia-wetgeving. We hebben daarvan al voorbeelden bij de vleet aan de andere zijde van het Kanaal, waar dit al in sommige steden in zwang is.
    Indien de verkiezingen een ongunstig klimaat scheppen voor rechts en links erin slaagt een regering van (waarschijnlijk) verliezers op de been te brengen zal het voor N-VA kiezen of delen worden en gezien hun laatste inspanningen om een voorakkoord af te sluiten met Vooruit en PS (waarom anders die etentjes en gesprekken?) ziet het er voor de federale rechterzijde niet zo goed uit.
    Het lijkt alsof de komende verkiezingen de laatste kans (of toch zowat) worden om het tij te keren en een dam op te werpen tegen een totaal nieuwe maatschappij, die er naar de huidige (± democratische) normen totaal anders zou kunnen uitzien. Het wordt tijd dat “Lamme Goedzak” uit zijn zetel komt!

  9. Wie zijn geschiedenis kent en de paars-groene période heeft meegemaakt, die weet welke score de groenen in 2024 kunnen verwachten. SPA 18 procent en Groen 4 procent zal dichterbij de werkelijkheid zijn.

  10. Idiote zever van een dwaze lulkoek. Hoe kan je nu zoiets uitkramen als die partij de idiootste dogma’s nastreeft en dan ook nog schitterend faalt. Groen is op sterven na dood. Hun enige steun kan mogelijke nog komen van verbouwde mannen en LGTBQ aanhangers. 2024 wordt de afrekening. Zorg almaar voor de eredienst in de groene tempel van de zwakzinnigen. 2% zal er veel dichterbij zijn!

  11. Het enige probleem is dat Knack deze quatsch publiceert en zichzelf andermaal ondergraaft als zelfverklaard politiek klankbord of duidingsmagazine. Twijfel dus niet – met verwijzing naar hun andersluidende promotiestunt uiteraard – en lees die rotzooi gewoon niet (meer).

  12. Nadat ze stilaan de moslimstemmen aan het verliezen zijn (ziet er eigenlijk iemand een devoot moslim stemmen op Peter(a) De Sutter?) aan de andere zelfbenoemd democratische partijen gokken ze bij Groen blijkbaar op de verzameling abnormalen en freaken in onze samenleving. Mij niet gelaten, dat zijn mensen met evenveel plichten en rechten als ik, maar ik twijfel of ze daarmee aan 20 percent gaan geraken.

Plaats een reactie

Delen