Abou Jahjah weet nog niet of Hamas-aanval misdaad tegen menselijkheid was

Dyab Abou Jahjah. Photonews

Uncategorized

EU maakt 220.000 euro vrij voor dragqueen-initiatieven: “Bewuste financiering van woke agenda”

Anton Schelfaut

De Europese Unie heeft meer dan 220.000 euro vrijgemaakt voor zogenaamde dragqueen-initiatieven. Dat blijkt uit onderzoek van Europarlementsleden van de fractie Identiteit en Democratie (ID), waartoe onder meer Vlaams Belang behoort.

Het bedrag van 220.000 euro is afkomstig uit Erasmus+, het EU-programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport. Er werd onder meer geld uitgegeven aan dragqueen-projecten in Spanje, Duitsland en Slovenië. “De belastingbetaler zou zich kunnen afvragen waarom hij of zij überhaupt zou moeten opdraaien voor zulke kosten”, hekelt Vlaams Belang-Europarlementslid Tom Vandendriessche. “Maar als het aan de EU ligt past dit blijkbaar perfect in het plaatje van het educatieve programma van Erasmus+.”

In 2021 werd bijvoorbeeld 21.700 euro gespendeerd aan de ‘Drag It Up’-bijeenkomst in Berlijn. “Hier werd de 38 deelnemers aangeleerd om pruiken te dragen, op hakken te leren lopen en make-up aan te brengen, samen met allerhande andere LGBTQ-propaganda”, schetst Vandendriessche. Op een advertentie van het evenement is een halfnaakte, geschminkte man in een wulpse pose te zien.

(Lees verder onder de foto.)

LGBTQ-projecten

Uit de documenten blijkt echter dat de Europese Commissie via Erasmus+ ook LGBTQ-projecten financiert, welke goed zijn voor een bijkomend bedrag van 670.500 euro. “Deze initiatieven variëren van ‘genderdiverse zomerkampen’ en ‘LGBTQ-vriendelijke scholen’, tot projecten om de zogenoemde problematiek rond ‘toxic masculinity’ aan te pakken of problemen te bespreken waarmee ‘queer-immigranten’ worden geconfronteerd”, legt Vandendriessche uit.

Volgens het Europarlementslid zijn deze initiatieven niet louter een verspilling van Europees belastinggeld, “maar de bewuste financiering van een ‘woke’ agenda”. “De links-liberale EU-elite voert via deze agenda een heuse cultuuroolog tegen onze traditionele waarden”, besluit Vandendriessche. “Vlaams Belang pleit daarom voor een gezonde familiepolitiek, waarin het gezin terug centraal gesteld wordt en we onze kinderen beschermen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

45 gedachten over “EU maakt 220.000 euro vrij voor dragqueen-initiatieven: “Bewuste financiering van woke agenda””

  1. Hoeveel heeft de EU bijgedragen voor de mensen die getroffen waren bij de overstromingen van afgelopen zomer, Fransen, Duitsers en Belgen? Waarschijnlijk allemaal hetero blanke mannen en vrouwen, dus geen euro waard voor de woke gemeenschap.

  2. Europa financiert dus abnormaliteiten. BAH. Is het verwonderlijk dat de gewone mens niet hoog oploopt met de EU? EU : mensen die geld rond gooien nadat ze er eerst hun eigen zakken goed mee gevuld hebben.

  3. Schande, en zeggen dat een subsidie voor blinden en slechtziende personen vorig jaar werd ingetrokken door de Vlaamse of federale regering, maar zoiets gaan ze dan wel subsidiëren? Zo zie je maar hoe links woke is. Ziek in de kop, zoals ze zeggen.
    Ik weet het wel dat dit over EU-geld gaat, maar toch, tis maar een statement!!!

  4. Er komt een vrouw bij de dokter en zegt: ik heb pijn in mijn achterste, daar bij de ingang.
    Dokter: zolang je dit ingang noemt zal het blijven pijn doen..
    Conclusie: sommige lgbtq+/- zijn masochisten, anderen dan weer sadisten…een afwijkig volgens het normaal menselijk gedrag. Niet voor Erika en Liesbeth (en consoorten linkie winkies).

  5. Erasmus+, het EU-programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport heeft blijkbaar zo’n hoge subsidiepot dat ze €220.000 kunnen vrijmaken voor zulke dingen,terwijl massa’s plaatselijke scholen kreunen onder een tekort aan broodnodige fondsen.Is het dan écht belangrijker om dat geld uit te geven aan ‘feelgood’ projecten voor bepaalde strekkingen ipv aan échte educatie?

Plaats een reactie

Delen