Frans minister van Volksgezondheid wil opnieuw maskers op het openbaar vervoer

Illustratiebeeld shutterstock

Uncategorized

Frans minister van Volksgezondheid wil opnieuw mondmaskers op het openbaar vervoer

Carl Deconinck

Brigitte Bourguignon, de Franse minister van Volksgezondheid, wil dat de Fransen opnieuw mondmaskers gaan dragen in het openbaar vervoer. Dit om de verspreiding van het coronavirus, dat sterk toeneemt, tegen te gaan. 

Brigitte Bourguignon was maandagavond te gast bij RTL. Daar kreeg ze de vraag over hoe om te gaan met corona op dit moment. Daar pleitte ze om de anti-covid reflexen weer nieuw leven in te blazen. Ze pleitte daarbij voor het opnieuw gebruiken van mondmaskers. “Ik ga niet zo ver als de verplichting, maar ik vraag het.”

“Het volstaat een overvolle stationshal te zien om te weten dat je in de eerste plaats jezelf en anderen moet beschermen”, aldus de minister van Volksgezondheid, die verklaarde dat het dragen van een masker een “burgerlijk gebaar” was. Naast in het openbaar vervoer drong de minister erop aan opnieuw een masker te dragen in “alle gesloten ruimten waar mensen dicht bij elkaar komen”.

Nieuwe opstoot

Het ziet ernaar uit dat Frankrijk een nieuwe epidemische opleving ervaart. Elke dag detecteert men ongeveer 60.000 nieuwe gevallen van Covid-19. Een nieuwe golf die door de regering zeer serieus wordt genomen, want premier Elisabeth Borne houdt dinsdag een vergadering over het onderwerp met regionale gezondheidsagentschappen en prefecten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

5 gedachten over “Frans minister van Volksgezondheid wil opnieuw mondmaskers op het openbaar vervoer”

Plaats een reactie

Delen