Pierre Kompany (foto: Belga)

Uncategorized

GAIA schrapt Pierre Kompany van ledenlijst: “Onaanvaardbaar dat lid GAIA voor behoud onverdoofd slachten stemt”

Belga Press Agency

Brussels parlementslid voor Les Engagés en burgemeester van Ganshoren, Pierre Kompany, wordt met onmiddellijke ingang van de ledenlijst van GAIA geschrapt. Dat heeft de Raad van Bestuur van de dierenrechtenorganisatie maandag beslist.

Pierre Kompany stemde vorige vrijdag in plenaire zitting van het Brussels Parlement tegen het voorstel van ordonnantie voor een verbod op onverdoofd slachten, dat met 42 stemmen tegen, 38 stemmen voor en 8 onthoudingen werd verworpen. Voor GAIA deed dat de deur dicht.

“Het stemgedrag van de heer Kompany schaadt de elementaire welzijnsbelangen van duizenden onverdoofd geslachte schapen en runderen die mede door hem wetenschappelijk aangetoonde extreme pijn en aanzienlijk lijden zullen blijven ondergaan in het slachthuis van Anderlecht. Dat een lid van GAIA in zijn hoedanigheid van parlementslid voor het behoud van het onverdoofd slachten en dus tegen het voorkomen van vermijdbaar dierenleed stemt, is dan ook onaanvaardbaar”, reageert GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch in een mededeling.

https://redactie.palnws.be/2022/06/verbod-op-onverdoofd-slachten-komt-er-niet/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

19 gedachten over “GAIA schrapt Pierre Kompany van ledenlijst: “Onaanvaardbaar dat lid GAIA voor behoud onverdoofd slachten stemt””

  1. Terecht. Rest de vraag waarom die meneer in de eerste plaats lid is geworden van GAIA? Politieke opportuniteit als vader van een bekende voetballer die zijn graantje wil meepikken? Is die man een notoir moslim die religie boven beleid plaatst, met zijn Congolese roots? Je kunt toch niet begrijpen dat mensen in de 21ste eeuw nog steeds dieren slachten op een beestachtige manier enkel om het geloof, dat een god er dan volgens hen ervoor zou zorgen dat ze niet lijden? Blijkbaar is men in Brussel daarvan overtuigd en laat het beleid zich door religieuze fanatici de les spellen, wat zou kunnen verklaren waarom Brussel op alle vlakken steeds de slechtste regio van het land is zeker qua werkgelegenheid, qua veiligheid, qua onderwijs, qua mobiliteit en qua vooruitgang. Jammer maar dit dossier en ook het feit dat mensen waarvan je verwacht dat ze geëvolueerd waren als beleidsmakers toont eens te meer dat integratie zeker in Brussel een dode letter is, dat daar geen enkele vooruitgang is geboekt sedert de middeleeuwen en dat meesurfen op de de vooruitgang van de andere regio’s hun enige vorm van inkomen is gebleken.

  2. Maar denk nu eens na: waarom denk je dat zo iemand lid van, pak nu Gaia, wordt? Uit overtuiging? Zeer onwaarschijnlijk.
    Eerder toch een weloverwogen leugentje, want het maakt me populair bij de autochtonen? En denk erbij, liegen tegen een niet
    moslim is geen echt liegen, het is enkel strategisch denken, en dus toegelaten, zelfs aan te raden. Zo is dat hier nogal blatant
    boven water gekomen, maar dat is eigenlijk bij zowat elk lidmaatschap van die mensen het geval: strategische leugen, meer niet.
    Ze staan er telkens verwonderd van hoe makkelijk het is die domme autochtonen gelijk wat wijs te maken, en er nog voor geprezen
    te worden op de koop toe.

  3. Dat moet een politieker zijn, voor de buhne A zeggen en het schoon manneke spelen
    maar als het erop aankomt B doen.
    Zijn godsdienst zou dit omschrijven als huichelarij.

  4. En als de vergunning van het Anderlechts slachthuis nu eens werd ingetrokken, met al die onhygiënische toestanden die daar te vinden zijn ? Als je goed zoekt, vind je wel iets om dat waar te maken !
    De eerste keer dat er daar een niet-erkende diereneigenaar de slachtvloer betreedt, is het al zover … Doen!

  5. Die zwarte burgemeester probeert overal van te likken de profiteur .Stel u voor een Afrikaanse burgemeester in een blank land .Het moest eens andersom zijn .Nooit van ze leven

  6. heeft Gaia pierre , vader van , tot zijn ledenlijst toegelaten ? Dan waren ze toen of heel naief , ofwel zeer subsidiedorstig . en nu de principiële clown uithangen ? met alle orang outans, maar niet met deze chimpanseee

  7. Pierre Kompany heeft het eerste deel van zijn leven in Congo doorgebracht. De zwarten van de Congo zijn niet fijngevoelig als het om dieren gaat, dan zijn de waarden die hij ook naar België heeft meegenomen. Voor hem de keel van een dier oversnijden is niets abnormaals.

Plaats een reactie

Delen