Ghislaine Maxwell: "Ik geloof dat Jeffrey Epstein is vermoord"

Photonews

Uncategorized

Ghislaine Maxwell veroordeeld tot 20 jaar cel

Carl Deconinck

Ghislaine Maxwell is een Britse bekendheid en onderneemster die zich samen met de beruchte Jeffrey Epstein vergreep aan minderjarige meisjes. Ze is voor haar betrokkenheid aan dat misbruik nu veroordeeld tot 20 jaar cel. Het koppel bewoog zich in de kringen van de rijken en machtigen op aarde. Bovendien stierf Epstein in uiterst verdachte omstandigheden in zijn cel. Een rechter plaatste haar eerder al in zelfmoordbewaking.

De 60-jarige Maxwell wordt beschouwd als de handlanger van de pedofiele Jeffrey Epstein. Ze zou haar echtgenoot onder andere aan minderjarige slachtoffers hebben geholpen. De rechtbank in New York stuurde haar daarom voor 20 jaar naar de gevangenis. Dat is minder dan wat de aanklagers eisten. Zij wilden een straf van 30 tot 55 jaar. Vorig jaar achtte de rechtbank haar al schuldig aan het ronselen van jonge meisjes die Epstein dan later zou misbruiken.

Illegale seksuele activiteiten

Maxwell is niet alleen veroordeeld voor sekshandel, maar ook voor samenzwering om personen jonger dan 17 jaar aan te zetten tot reizen in de staat met de bedoeling zich in te laten met illegale seksuele activiteiten, samenzwering om personen jonger dan 17 jaar te vervoeren in de staat met de bedoeling zich in te laten met illegale seksuele activiteiten, vervoer van een persoon jonger dan 17 jaar met de bedoeling zich in te laten met illegale seksuele activiteiten en samenzwering om zich schuldig te maken aan sekshandel met personen jonger dan 18 jaar.

De veroordelingen komen er na een lange periode waarin de slachtoffers weinig gehoor kregen. De eerste veroordeling van Epstein vond plaats in 2006 en hij kreeg toen een opvallend milde straf. Hij sloot een akkoord met de openbaar aanklager en moest niet eens naar de cel. In de jaren daarna klaagden vele vrouwen Epstein aan wegens vermeend misbruik. Een van hen, Virginia Giuffre, beweerde dat Epstein en Maxwell haar ook onder druk hadden gezet om seksuele rendez-vous te hebben met andere machtige mannen, waaronder de Britse prins Andrew. Ze beschuldigde ook oud-president Bill Clinton betrokken te zijn. Al deze mannen ontkenden de beschuldigingen. Giuffre schikte uiteindelijk een rechtszaak tegen Andrew buiten de rechtbank om.

Complotten

Dergelijke feiten voedden allerlei pittige complottheorieën. Het koppel zou volgens sommigen onder meer politici gechanteerd hebben door hen seks te laten hebben met minderjarige meisjes. Ook rond de oorsprong van de buitensporige rijkdom van Epstein stelt men zich heel wat vragen.

Federale aanklagers in New York bliezen de zaak tegen Epstein nieuw leven in nadat verhalen van de Miami Herald in 2018 nieuwe aandacht brachten voor zijn misdaden. De politie arresteerde hem in 2019 , maar hij pleegde een maand later zelfmoord in uiterst verdachte omstandigheden in zijn cel. Elf maanden na zijn dood werd Maxwell gearresteerd op een landgoed in New Hampshire. Sindsdien zit ze opgesloten in New York. Het proces draaide om beschuldigingen van slechts een handvol van Epsteins beschuldigden. Minstens acht vrouwen dienden brieven in bij de rechter, waarin ze het seksueel misbruik beschreven dat ze zeiden te hebben meegemaakt.

De rechter merkte bij het opleggen van de gevangenisstraf en een boete van 750.000 dollar op dat Maxwell nooit berouw heeft getoond voor haar misdaden. De rechter zei dat ze met de straf een “onmiskenbaar signaal” wilde afgeven dat niemand boven de wet staat. In een verklaring voor de rechtbank zei Maxwell dat ze meeleefde met de overlevenden en hoopte dat haar straf hen vrede zou brengen. Maar ze gaf haar schuld niet toe en legde de schuld voor het misbruik bij Epstein. Ze zei dat de ontmoeting met hem de “grootste tegenslag van mijn leven” was. Ze noemde hem “een manipulatieve, sluwe en controlerende man die een diep verborgen leven leidde”. De rechter zei dat Maxwell gestraft werd voor haar “gruwelijke en verderfelijke” misdaden, niet voor die van Epstein. Ze bekritiseerde Maxwells “patroon van afleiding en verwijten”.

Reacties

Vier overlevenden beschreven hun seksueel misbruik, waaronder Annie Farmer, die even overmand werd door emoties toen ze de rechter toesprak. Ze zei dat zij en haar zus twee decennia geleden geprobeerd hebben hun verhaal over misbruik door Epstein en Maxwell openbaar te maken, maar dat ze door het machtige echtpaar werden tegengehouden door middel van bedreigingen en beïnvloeding van de autoriteiten. Ook de broers en zussen van Maxwell waren aanwezig. Buiten het gerechtsgebouw zei Kevin Maxwell dat zijn zus haar juridische strijd niet zal opgeven, “en wij als familie zullen volledig achter haar staan”.

Ondanks de combattieve instelling van Maxwell plaatste de rechter haar toch onder zelfmoordbewaking. Ze moest ook naar de eenzame opsluiting. Volgens haar advocaat zonder een psychologisch evaluatie en zonder rechtvaardiging. Ook de Fransman Jean-Luc Brunel, een oud-werknemer en vermeend handlanger van Epstein, is dood aangetroffen in zijn cel. De man werd vorig jaar juni beschuldigd van verkrachting van een minderjarige.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Ghislaine Maxwell veroordeeld tot 20 jaar cel”

  1. Raar dat er zo weinige 17 jarigen, die vlug een mooie cent konden bijverdienen en zich op de horizontal ladder konden opwerken, reklameerden. Vandaag zou ik de dochters van Eva, die de zelfde kansen benutten en hun pronkjuweel maar al te graag showen, niet graag een pint betalen. Ik zou direct failliet zijn.

Plaats een reactie

Delen