Italiaanse wegpolitie houdt houwitsers op weg naar Oekraïne tegen omdat papieren niet in orde zijn

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Italiaanse wegpolitie houdt houwitsers op weg naar Oekraïne tegen omdat papieren niet in orde zijn

Carl Deconinck

De Italiaanse politie heeft houwitsers die bestemd waren voor Oekraïne tegengehouden en teruggestuurd omdat de papieren niet in orde waren. Nochtans had Italië op de NAVO-top in Madrid beloofd om grotere inspanningen te leveren om Oekraïne te helpen.

Het Oekraïense leger krijgt momenteel serieuze klappen in het oosten, onder meer omdat het over minder zware artillerie beschikt dan Rusland. Daarom beloofden westerse landen om hulp te sturen. Zo engageerde Italië zich om PzH 2000-tanks te sturen. Dat zijn pantserhouwitsers die tot 56 km afstand kunnen vuren. Ze vertrokken vanop de militaire basis van Persano naar het front in Oekraïne.

Verkeerspolitie

Onderweg botsten ze echter op de verkeerspolitie. Die hield bij de afrit Mercato San Severino van de snelweg Salerno-Caserta het transport tegen. De papieren van de tractoren en opleggers die het transport verzorgden, waren verlopen. Een van de chauffeurs had ook geen toestemming om met uitzonderlijk vervoer te rijden. De politie stuurde de drie oorlogsvoertuigen daarom terug naar de basis van Persano in afwachting van de juiste papieren.

De houwitsers maakten deel uit van een konvooi van vijf tanks op weg naar Oekraïne. Twee andere houwitsers konden wel gewoon hun weg verderzetten.

https://redactie.palnws.be/2022/06/oekraine-heeft-nood-aan-westerse-artillerie/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

3 gedachten over “Italiaanse wegpolitie houdt houwitsers op weg naar Oekraïne tegen omdat papieren niet in orde zijn”

  1. “De tractoren en opleggers van de bedrijven die het transport verzorgden, waren verlopen.”
    De papieren, veronderstel ik? Of het rijbewijs van de chauffeur? Vragen, vragen, …

  2. “Liberte – Egalite – Fraternite” in de praktijk gezet in het hedendaagse Haïti met zijn mono raciale zwarte samenleving. Ik zou zeggen aan de zwarte Amerikanen, de BLM beweging, en hun broeders/zusters in Europa, allen daarheen. Niets dan voordelen. Het beloofde land in de “New World for the black people”. Dat de Afrikaanse bootvluchtelingen daar nog niet aan gedacht hebben. Waarom eigenlijk bootvluchtelingen? Tijdens de dekolonisatie werden blanke kolonisten verplicht af te bollen om het vege lijf te redden. En anno 2022 achtervolgen de zwarte Afrikanen de Europeanen uit nostalgie (?). Ze kunnen ons blijkbaar niet missen, maar durven het niet toegeven.

Plaats een reactie

Delen