Joe Rogan (Bron: Youtube)

Cultuuroorlog

Joe Rogan: “Links verdedigt Vadertje Staat, rechts verdedigt het vrije woord”

Redactie PAL

Joe Rogan is in zijn podcast teruggekomen op de heisa die enkele maanden geleden rond zijn figuur ontstond. Daarnaast deed hij enkele opmerkelijke uitspraken over links en rechts in de Verenigde Staten, waarbij hij zijn afkeer voor extreem-links duidelijk liet blijken.

Eind vorig jaar ontstond er plots een hele heisa rond Joe Rogan en zijn populaire podcast ‘The Joe Rogan Experience‘. Aanleiding van het protest waren de gasten die Rogan uitnodigde en de onderwerpen die werden aangesneden. Dat zette onder andere Neil Young ertoe aan om zijn muziek van het platform terug te trekken. Volgens de zanger zou Rogan in zijn podcast namelijk meermaals foute informatie verspreid hebben over het coronavirus. Spotify weigerde echter de podcast van Rogan te verwijderen.

Conservatieve media

Volgens Rogan waren het tijdens die periode vooral de conservatieve en rechtse mediakanalen die hem zijn blijven ondersteunen, waaronder Fox News. “Ze zijn achter me blijven staan. Het was Fox News die mij in die periode steunde”, aldus Rogan. Daarnaast zei hij ook dat de Democraten volgens hem het concept van vrije meningsuiting achter zich gelaten hebben. Volgens hem zijn ze namelijk tegen openheid naar de ideeën van anderen.

Daarnaast stelde hij ook nog dat de rechterkant vroeger andersdenkenden de mond wou snoeren, maar dat het nu omgekeerd is. “Democraten waren voor de vrijheid van meningsuiting, hadden een open geest en waren niet gewelddadig”, stelde Rogan. “Daarnaast was de rechterkant voor Vadertje Staat en probeerden ze bepaald gedrag en bepaalde gedachten in de kiem te smoren. Vandaag is het echter omgekeerd.”

Dave Chapelle

Ten slotte werd er ook over Dave Chapelle gesproken. Dat is een Amerikaanse komiek die in zijn shows af en toe grappen maakt over transgenders. Daardoor werd hem onlangs transfobie verweten, wat in maart aanleiding gaf tot een aanval wanneer hij op het podium stond. “Vandaag is links zodanig extreem geworden dat het de rechterkant is die komieken zoals Chapelle viert”, besloot Rogan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Joe Rogan: “Links verdedigt Vadertje Staat, rechts verdedigt het vrije woord””

  1. er klopt vanalles niet met het hele concept link-rechts. de verdeling is anders, nationalisme tegenover globalisme.
    globalisme heeft gefaald en daar dragen we nu overal de gevolgen van, het is een machtsconcentraat dat mensen reduceerd tot wegwerpproducten die worden uitgemolken. nationalisme wil macht verspreiden en dichter bij het volk brengen.

Plaats een reactie

Delen