Jan Peumans duwt Limburgse N-VA-lijst | PAL X

Zuhal Demir en Jan Peumans. Twitter

Uncategorized

Katastroof reageert op heisa rond ‘Dicke Titten’: “‘Hou je bek en bef me’ van Merol wordt wél politiek correct bevonden”

Anton Schelfaut

Begin deze week ontstond er op sociale media ophef over het nieuwste nummer van de Duitse rockband Rammstein. Volgens het bekende muziektijdschrift Rolling Stone zou de videoclip van ‘Dicke Titten’ “seksistisch” zijn. De Antwerpse muziekgroep Katastroof heeft ook een lied met de titel ‘Dikke tette’, dat dateert uit 1996. PAL NWS vroeg aan zanger Eli Droge Keli van Katastroof wat hij vindt van deze controverse.

Eli Droge Keli heeft naar eigen zeggen begrip voor de ophef rond ‘Dicke Titten’. “Maar misschien was dat ook wel een beetje de bedoeling”, nuanceert hij. “Ik denk dat ze (de criticasters, red.) een beetje onder de indruk zijn van de manier waarop en de heel opvallende titel. Het nummer is heel direct.”

Selectieve verontwaardiging

https://redactie.palnws.be/2022/05/dicke-titten-duitse-rockband-rammstein-onder-vuur-wegens-seksistische-videoclip/

Volgens de zanger van Katastroof is de verontwaardiging vaak selectief. “Er wordt veel over zo’n dingen gezongen”, legt hij uit. “‘Hou je bek en bef me’ van Merol wordt bijvoorbeeld wél door iedereen politiek correct bevonden. Ik denk dat ze (de criticasters, red.) gewoon een manier zoeken om erop te springen. De titel spreekt voor zichzelf. Het is een knap nummer met een toffe clip. Maar de media springen er wel wat op.”

Toch is er rond de nummers van Katastroof heel wat minder controverse. “Wij worden vooral genegeerd”, besluit Eli Droge Keli. “Iedereen weet wel dat onze nummers bestaan, maar er wordt weinig over gezegd in de media. De media hullen zich in stilzwijgen, in plaats van onze nummers uit te vergroten.”

Beluister hieronder het gesprek met Eli Droge Keli van Katastroof:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

24 gedachten over “Katastroof reageert op heisa rond ‘Dicke Titten’: “‘Hou je bek en bef me’ van Merol wordt wél politiek correct bevonden””

  1. rammstein is shock-rock. uiteraard moet je daarbij op lange teentjes gaan dansen. denk dat er een paar zure wijven zonder titten heel het internet afzoeken naar dingen om over te kunnen klagen.

Plaats een reactie

Delen