Europees Parlement wil klimaatneutrale stadsbussen vanaf 2030

Europees Parlement wil klimaatneutrale stadsbussen vanaf 2030. Shutterstock

Uncategorized

Klacht Brusselse arbeidsrechtbank over niet-opvang asielzoekers zonder gevolg geklasseerd: “Geen sprake van strafbare feiten”

Belga Press Agency

Het Brusselse parket klasseert de aangifte van de arbeidsrechtbank over de niet-opvang van asielzoekers zonder gevolg. Dat meldt het parket. Volgens het parket is na een opsporingsonderzoek gebleken dat er geen sprake is van strafbare feiten.

https://redactie.palnws.be/2022/06/brusselse-arbeidsrechtbank-mahdi-schendt-systematisch-recht-op-opvang-van-asielzoekers/

De Franstalige arbeidsrechtbank van Brussel had een “doelbewuste, gecoördineerde en aanhoudende” schending vastgesteld van het recht op opvang dat asielzoekers hebben, nadat op enkele maanden tijd meer dan 1.400 rechtszaken waren aangespannen tegen Fedasil wegens het niet verlenen van asielopvang. In meer dan 1.000 van de aangespannen rechtszaken werd het agentschap voor de opvang van asielzoekers veroordeeld. Maar aan de praktijk veranderde dat weinig.

De arbeidsrechtbank van Brussel was daarom een stap verder gegaan en had bij het Brusselse parket melding gemaakt van mogelijk strafbare feiten. Ze verweet Fedasil “een doelbewuste, gecoördineerde en aanhoudende praktijk” waarin de instelling het ­opvangsrecht van asielzoekers schond. In de ogen van de rechtbank leek die praktijk zelfs “gewenst, overwogen en georganiseerd” door de staatssecretaris voor Asiel en Migratie, Sammy Mahdi.

Geen strafbare feiten

Naar aanleiding van de verschillende berichten in de media over die aangiftes door de arbeidsrechtbank van Brussel opende het Brusselse parket een opsporingsonderzoek tegen onbekenden, waarbij die onbekenden dus mogelijks ambtenaren van Fedasil betroffen.

“Na juridische analyse, en na overleg met de procureur-generaal van Brussel wat de bevoegde staatssecretaris betreft, werd dit afgehandeld zonder strafvervolging wegens geen misdrijf”, meldt het parket vrijdag. “Concreet betekent dit dat er geen sprake is van strafbare feiten en dat het dossier werd afgesloten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

20 gedachten over “Klacht Brusselse arbeidsrechtbank over niet-opvang asielzoekers zonder gevolg geklasseerd: “Geen sprake van strafbare feiten””

  1. Iemand die hier met een andere nationaliteit binnenkomt heeft geen enkel recht. Voorzien worden van voedsel en onderdak is meer dan genoeg en voor de rest niks anders.

  2. ‘Geen strafbare feiten’ gepleegd,ondanks het vergrootglas op de correcte werking.Mogen we daaruit opmaken dat ‘het systeem’ te pas en onpas misbruikt wordt om toch zoveel mogelijk gelukszoekers te laten registreren in ons reeds overbevolkte Vlaanderen?

Plaats een reactie

Delen