Leider van Pakistaanse bende die meisjes misbruikte in Rochdale mag in het Verenigd Koninkrijk blijven

Illustratie Shutterstock

Uncategorized

Leider van Pakistaanse bende die meisjes misbruikte mag in het Verenigd Koninkrijk blijven

Carl Deconinck

Abdul Aziz, de leider van de Pakistaanse ‘grooming-bende’ in Rochdale, heeft de strijd tegen zijn uitwijzing voor de rechtbank gewonnen. De 51-jarige man kreeg in 2012 een gevangenisstraf van negen jaar na zijn veroordeling voor mensenhandel en samenzwering tot het aangaan van seksuele activiteiten met een kind.

De Britse overheid nam Abdul Aziz, bij zijn mede-misbruikers bekend als ‘De Meester’, in 2018 het Britse staatsburgerschap af. Dit nadat hij gebruik had gemaakt van de mensenrechtenwetten in een poging om te voorkomen dat ze hem het land zouden uitzetten. De Britse overheid wil namelijk buitenlandse criminelen deporteren nadat ze hun straf hebben uitgezeten. Als reactie hiertegen had Aziz zijn Pakistaans burgerschap in juli 2018 al opgezegd, vijf dagen voor het Britse hof van beroep zijn Britse nationaliteit kon intrekken.

Dit wil zeggen dat de poging om zijn Britse nationaliteit in te trekken ongeldig was. Bijgevolg kan de overheid hem ook niet meer deporteren. Dit feit bleef jarenlang onbekend voor het publiek. Naast Aziz zijn er nog twee andere mannen van Pakistaanse afkomst veroordeeld. Zij zegden ook hun Pakistaanse nationaliteit op, maar deden dat pas twee maanden later. Zij voeren nu een juridische strijd om in Engeland te kunnen blijven.

Slachtoffers

Maggie Oliver, de klokkenluider die het pedofielenschandaal en de bijhorende -of ontbrekende- actie van de politie in Rochdale aan het licht bracht, reageerde geschokt op het nieuws. Volgens haar is het verschrikkelijk voor de slachtoffers dat Aziz in het geheim Brits mocht blijven. Alle schuldigen zouden volgens haar onmiddellijk het land uit moeten na het uitzitten van hun straf, zei ze aan de media.

“In plaats daarvan hebben ze honderdduizenden ponden aan rechtsbijstand gekregen om slimme advocaten te betalen die het onverdedigbare proberen te verdedigen”, aldus Oliver. “Het is het zoveelste bewijs dat ons strafrechtsysteem kapot is en dat slachtoffers geen enkele aandacht krijgen. Slachtoffers hebben herhaaldelijk hun ongeloof geuit over het feit dat het trio – dat allen een dubbele Brits-Pakistaanse nationaliteit had – nog steeds in het land verblijft, tien jaar nadat ze gevangen waren gezet.”

EVRM

Advocaten van minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel hebben aangevoerd dat Khan bij de indiening van de aanvraag ten onrechte tegenover de Pakistaanse autoriteiten heeft verklaard dat hij verzekerd was van het Britse staatsburgerschap. De verklaring kan daarom nietig zijn. De mededaders, Adil Khan en Qari Abdul, eisen nu eenzelfde beslissing: ook zij willen in het Verenigd Koninkrijk kunnen blijven. De mannen voeren aan dat uitzetting een inbreuk zou zijn op hun recht op een privé- en gezinsleven op grond van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Khan vertelde het tribunaal eerder dat hij niet zou moeten worden uitgezet naar Pakistan omdat hij “een rolmodel” is voor zijn tienerzoon en de tiener het verschil tussen goed en moet leren. Gisteren weerlegde een advocaat van Patel dat en noemde hij Khan “het slechtst mogelijke rolmodel” voor een tienerjongen vanwege zijn “verachtelijke misdaden”. Khan, toen een veertiger, bevruchtte een slachtoffer en weigerde te accepteren dat het kind van hem was. Pas nadat er een DNA-test was gedaan moest hij toegeven dat hij de biologische vader was.

De grooming-bende van Aziz bestond uit negen personen. Aziz zelf moest voor negen jaar naar de gevangenis voor samenzwering tot seksuele handelingen met een kind door penetrerende seks en mensenhandel met het oog op seksuele uitbuiting van een 15-jarig meisje. Zijn slachtoffer werd naar flats in Rochdale gebracht waar zij gedwongen werd wodka te drinken en drugs te gebruiken. Ze werd vervolgens gedwongen tot seks met bendes mannen in ruil voor betaling aan hem.

https://redactie.palnws.be/2022/06/rapport-politietop-gaf-opdracht-andere-zaken-prioriteit-te-geven-boven-misbruikschandaal-engelse-rotherham/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

7 gedachten over “Leider van Pakistaanse bende die meisjes misbruikte mag in het Verenigd Koninkrijk blijven”

  1. Weeral een kaakslag voor de slachtoffers van dat gespuis.Het is mij een raadsel hoe dat soort nog altijd advocaten vindt die daar zoveel tijd en moeite willen insteken om lacunes in de wetten te vinden in ’t voordeel van zulke sujetten.

  2. Er is nergens nog justitie, dit zal de ondergang van de wereld worden , daders worden nu als slachtoffer bijgestaan door allerhande instituties de naam niet waardig.

  3. Als het niet zo ernstig was, dan zou dit verhaal stof leveren voor een hilarische comedie.
    Ooit komt er een moment waarop een slachtoffer of een van zijn/haar naastbestaanden moegetergd het recht in eigen handen neemt, tot grote verontwaardiging onder de deugdbedrijvende kudde Gutmenschen.

  4. Gelukkig was er de Brexit zodat we op het continent af zijn van de excessen van het Kalifaat U.K. met hun beschimmelde folklore zoals beremutsen, “trooping the colour”, fish & chips, “plat” bier, lelijk bleek vrouwvolk etc….Laat hen gerust verrekken in hun “splendid isolation” bubble.

  5. Het is niet omdat men het in Pakistan niet zo nauw neemt, dat dit ook in Europa maar moet kunnen. Waar gaat dat allemaal naartoe. Het gerecht is het vertrouwen van de bevolking aan ’t verliezen.

Plaats een reactie

Delen