Linkse politica die de politie wegjoeg, verhuisde zelf omwille van hoge criminaliteit

Yuh-Line Niou. Shutterstock

Uncategorized

Amerikaanse politica die politie wegjoeg, verhuisde zelf omwille van hoge criminaliteit

Carl Deconinck

Yuh-Line Niou zetelt voor de Democraten in de lokale districtsraad van Lower Manhattan. Daar valt ze geregeld de politie aan. Ze is echter verhuisd omdat de criminaliteit er veel te hoog was. Ze trok naar het chique Financial District. Dat blijkt uit een oud interview dat nu opduikt. Tegenstanders verwijten haar hypocrisie.

De linkse politica pleit ervoor om middelen af te nemen van de politie. Die zou immers “racistisch en onderdrukkend” zijn. Het geld moet naar sociale projecten gaan. Ze werkt daarbij samen met een beroemde actrice uit ‘Sex and the City’ die zelf kandidaat was bij de gouverneursverkiezingen, Cynthia Nixon.

Nochtans weet ze maar al te goed hoe nuttig politie kan zijn nadat ze getuige was van een paar verontrustende misdaden. Op een gegeven moment werd ze zelf het slachtoffer. “Ik werd eigenlijk beroofd toen ik in Harlem woonde. Mijn toenmalige vriend, mijn verloofde, vond dat ik daar niet veilig was, dus zei hij dat ik daar moest komen wonen, en zo ben ik met hem naar het Financial District verhuisd”, legde ze uit in een interview. “Hij woonde daar al.”

Ze beweerde dat ze “toekeek hoe een meisje werd verkracht op een stapel vuilnis, recht tegenover de straat”, waar ze woonde. Ook zei de kandidate dat ze getuige was van een man die “het hoofd van een meisje tegen een pinautomaat sloeg” en haar beroofde alvorens te vluchten.

Haar toenmalige vriend is David Segura, die een succesvol bedrijf oprichtte en het voor miljoenen verkocht. Nu is hij een durfkapitaalverstrekker in de technologiesector. Toen Niou met hem samen was, gingen ze geregeld eten in dure restaurants en overnachtten ze in exclusieve hotels, waaronder zelfs in een Trump-hotel. Ze woonden samen in een appartement van 2,5 miljoen dollar.

“Hypocriet”

Het is volgens tegenstanders opmerkelijk dat ze nu campagne voert om de politie “te hervormen” door miljoenen dollars af te nemen. Haar partijgenote, Inze Dickens, haalde stevig uit. “Je verhuist uit de buurt omdat je zegt dat het onveilig is, dan zeg je ‘defund the police’? Je draait je om en verlaat de gemeenschap – en zegt dan dat je de politie niet nodig hebt? Dat is hypocriet.” Dickens wijst erop dat zij zich soms ook onveilig voelt, maar ze haar gemeenschap tenminste niet de rug toekeerde.

Conservatieve commentatoren spreken van een typische “kaviaarsocialist”. Dat zijn linkse politici of activisten die niet willen leven met de gevolgen van hun eigen beleidsbeslissingen. Arme mensen hebben dat voorrecht niet en blijven achter.

Het is niet de eerste keer dat Niou in het oog van de storm komt te staan rond de politie. Eerder dit jaar was ze op een grote groep agenten gebotst in de metro toen die van een begrafenis kwamen van een vermoorde collega. De agent, Jason Rivera, was doodgeschoten toen hij opgeroepen was in een zaak van huiselijk geweld. Maar Niou had geen interesse in dat verhaal. Ze sprak over een “angstaanjagende intimidatieshow” en vergeleek de groep agenten met “nazi’s” in een tweet.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

8 gedachten over “Amerikaanse politica die politie wegjoeg, verhuisde zelf omwille van hoge criminaliteit”

  1. Alle linkse wezens zijn hypocriet dat staat als een paal boven water. En alle linkse kramen onzin uit, volg je ze niet in hun mening dan ben je alles, wat in hun ogen slecht is.

Plaats een reactie

Delen