Minister van milieu van Dominicaanse Republiek doodgeschoten in zijn eigen kantoor

Facebook

Uncategorized

Minister van Dominicaanse Republiek doodgeschoten in eigen kantoor

Carl Deconinck

De Dominicaanse minister van Milieu, Orlando Jorge Mera, is doodgeschoten door een schutter die zijn kantoor in Santo Domingo was binnengedrongen. De vermoedelijke schutter was volgens het ministerie een goede vriend van de minister.

De schutter zou een vergadering zijn binnengestormd en het vuur hebben geopend op Mera. Volgens de woordvoerder van het presidentschap, Homero Figueroa, heet “de persoon die geïdentificeerd is als degene die schoot” Miguel Cruz en “was hij een persoonlijke vriend van de overleden minister”. Als goede vriend van het slachtoffer had hij geen moeite om het hoofdkwartier van het ministerie in Santo Domingo binnen te geraken.

Figueroa meldde ook dat “de verantwoordelijke persoon in hechtenis is van de nationale politie en het openbaar ministerie”. Hij voegde eraan toe dat “de aanleiding voor het feit worden onderzocht”.

Familie vergeeft dader

Jorge Mera was de zoon van de voormalige Dominicaanse president Salvador Jorge Blanco (1982-1986) en had sinds augustus 2020 de leiding over het ministerie van Milieu. Hij was een 55-jarige advocaat en stichtend lid van de centrumlinkse Moderne Revolutionaire Partij.

De familie laat in een verklaring weten de dader te vergeven. “Een van Orlando’s grootste erfenissen was om geen wrok te koesteren.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen