Uw Mening: Overheid moet zich verzetten tegen uitspraak hof van beroep over klimaatdoelstellingen

Zuhal Demir. Photonews

Uncategorized

N-VA-Kamerlid Theo Francken: “Wat Van Grieken wil, is niet realistisch”

Belga Press Agency

N-VA-boegbeeld Theo Francken heeft in een interview met De Zondag scherp uitgehaald naar zijn opvolger op Asiel en Migratie, Sammy Mahdi. Zo noemde hij onder andere het beleid van Mahdi een flop.

“Mahdi is dit jaar al 740 keer veroordeeld, omdat hij het asielrecht schendt. Was dat met mij gebeurd, het stond op alle voorpagina’s. (…) Van hem passeert dat allemaal”, fulmineert Francken. “Wat heeft Mahdi gedaan? Vooral hoog van de toren geblazen. Hij zou de chaos wel eens opkuisen, zei hij. Ik zal hem onthouden als de staatssecretaris van de loze beloften die vaandelvlucht pleegt”, klinkt het in een andere sneer.

Dat Mahdi binnenkort voorzitter van CD&V wordt, zal volgens Francken ook niets veranderen op het departement. Volgens hem is dat omdat de regering geen ander migratiemodel of verstrengingen wil.

Toenadering tot socialisten

Over de toenadering van zijn partij tot de socialisten, zegt Francken dat het vooral van belang is dat er een en ander bougeert. “Het meest realistische scenario daarvoor is een onderhandeld akkoord met de Franstaligen. Dat zijn dus niet alleen de socialisten.”

Wat Van Grieken wil (indien hij daarvoor in 2024 een meerderheid vindt, vanuit het Vlaams Parlement de onafhankelijkheid uitroepen die dan in 2029 zou moeten ingaan na onderhandelingen met de Franstaligen) noemt de N-VA’er een onrealistisch scenario. “Wat denkt hij dan? Dat ze in Namen, Charleroi of Brussel in paniek zullen schieten en plots wel met Vlaams Belang zullen willen onderhandelen? Neen, hoor. Ze zullen daar zelfs niet wakker liggen van zijn verklaring. Ze zullen het gewoon negeren.”

Voorts kant Francken zich in het interview ook tegen herstelbetalingen voor Congo en pleit hij andermaal voor het optrekken van het Defensiebudget naar twee procent.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

23 gedachten over “N-VA-Kamerlid Theo Francken: “Wat Van Grieken wil, is niet realistisch””

  1. Negatief. De Franstaligen zullen een zak geld vragen voor Vlaamse autonomie. Autonomie die Vlaanderen verdient en waar het niet voor hoeft te betalen. Deze piste is helemaal onhaalbaar.

  2. ““Wat denkt hij dan? Dat ze in Namen, Charleroi of Brussel in paniek zullen schieten en plots wel met Vlaams Belang zullen willen onderhandelen? Neen, hoor. Ze zullen daar zelfs niet wakker liggen van zijn verklaring. Ze zullen het gewoon negeren.””
    Inderdaad, want het enige dat VB kent zijn stoere verklaringen. Zo kom je namelijk in de pers.

  3. Bewijs is alweer geleverd dat nva niet te vertrouwen en is zichzelf tegenspreekt en voor een belZIEKE oplossing gaat, net zoals de cd&v belZIELE tsjeven zijn is de nva verworden tot de Vlaamse tsjeven. De ,nva laat de Vlaming in de steek.

  4. Theo is de handpop van BDW. Zeggen dat het VB slecht bezig is en onrealistische maatregelen wil, is makkelijk. Misschien kan Theo, eerst vragen aan Bart, eens uitleggen hoe een onderhandeling met de PS en andere wel de juiste manier is.

  5. De N.V.A. is vermeld, zoals een slang tot een traditionele partij, en gaat dezelfde richting uit zoals vroeger deV.U. onder Schiltz , het verraad van Vlaanderen. Ondertussen scharrelen goed mee uit de verpotten! Ze willen samenwerken met de meest corrupte partijen, nl. de P.S. EN VOORUIT , WAAR NU EEN ONGEKOZEN MINISTER VAN VOORUIT , IN EEN ONGEKOZEN REGERING ZIT ( NL. GELDVERBRANDER V.D. BROECKE) ,SAMEN MET 8 NIET GEKOZEN MINISTERS. BAH. 🤮🤮🤮

  6. Onrealistisch? Is confederalisme realiseren samen met de PS dan wel realistisch? Confederalisme is die naam maar waard als het ook een splitsing van de sociale zekerheid inhoud. Je moet goed gek zijn als je denkt dat de franstaligen iets zullen goedkeuren dat tegen hun financiële belangen indruist.

  7. De man die Molenbeek eens snel ging opkuisen (eveneens de man van de partij die van Vlaanderen een confederatie ging maken en het probleem van de asielzoekers eens snel ging oplossen) verwijt hier iemand dat hij zijn beloftes niet kan waarmaken. Ben ik de enige die daarvan de ironie inziet?

  8. Zoals ik al eerder aanhaalde, NVA is aan het verworden tot een
    zoveelste belgicistische partij. Eens in het pluche gaan alle
    Vlaamse principes overboord. Ze gaan het voelen bij de volgende verkiezingen
    sommige kiezen zelfs het hazenpad, ze voelen nattigheid.

  9. Enkele feiten op een rijtje:
    – N-VA voert al voor de verkiezingen gesprekken met Vooruit
    – Vooruit loopt aan het handje van de PS en zegt of doet niets zonder diens goedkeuring
    – PS is de doodgraver van Wallonië en vertegenwoordigt de hangmat-Walen
    Als je dit allemaal bij elkaar legt, wordt het duidelijk dat N-VA erop mikt om na de verkiezingen van (ten laatste) 2024 mee te gaan zetelen in een N-VA, PS, CD&V, + ? regering om terug federaal aan bod te komen.
    De Vlamingen kunnen dus hun verlangen naar een confederaal België weer in de diepvries steken zoals vorige maal. Zoals hierboven al vermeld, de eerlijkheid zou N-VA verplichten hun partijstatuut #1 te wijzigen.
    Het idee van het VB lijkt utopisch, maar is haalbaar indien ook beslist wordt de Vlaamse bedrijven en de Vlamingen hun voorheffingen en belastingen te laten betalen in Aalst, het Vlaamse ontvangstcentrum.
    En dan maar eens afwachten of de EU het aandurft Vlaanderen uit de EU te kieperen, want dan gaan er nog velen volgen en valt de EU gegarandeerd uiteen.

  10. Haal alle vrijmetselaars, davos en bilderberg aanwezigen; en andere volksverraders uit regeringen en pers en we hebben nog een kans.
    Maar dan blijft er niet veel volk meer over…

  11. Het hoogste wat de NVA kan bekomen in 2024 is deelnemen aan de macht. Meer autonomie voor Vlaanderen, ik geloof niet dat ze ons dat kunnen regelen. Zeker niet na de regeerperiode met MR, waar er op communautair vlak helemaal niets is gebeurd.

  12. Telkens TVG iets voorstelt draait de propaganda machine van de linkse rukkers op volle toeren: ze haasten zich naar den Theo voor een “reaktie”. Den Theo trapt in de val en zo creëren de hoernalisten tweespalt tussen de Vlaams gezinden. @Theo, wees slimmer en HOU JE BEK!!!

  13. BDW en Theo Francken zijn neoliberalen en vormen samen met OVLD de vijfde kolonne van het Franco Belgisch establishment in Vlaanderen. Advies: Vlaming draai nooit uw rug naar Bart en Theo.

  14. Theo, is nva en realistischer? 1 op 3 Vlamingen uitsluiten en van die andere 66pct 50pct te vinden die iets willen doen voor Vlaanderen tegen het Waals en Brusselse profitariaat. Ik wens u veel succes met uw 11-11-11 partijen en groen. Dat is pas onrealistisch.

Plaats een reactie

Delen