Flemish Minister of Welfare Hilde Crevits pictured during a plenary session of the Flemish Parliament in Brussels, Wednesday 25 May 2022. BELGA PHOTO NICOLAS MAETERLINCK

Uncategorized

Na incident in Veurne stuurt Crevits Zorginspectie opnieuw naar 60-tal probleemcrèches

Wannes Neukermans

Hilde Crevits, die onlangs de Vlaamse ministerbevoegdheid Welzijn heeft overgenomen van Wouter Beke, wil een zestigtal probleemcrèches opnieuw laten evalueren door de Zorginspectie. Dat doet ze na het incident in een crèche in Veurne. Deze probleemcrèches zijn open gebleven, ondanks het feit dat er in het verleden een gerechtelijk onderzoek liep tegen hen. In slechts een zestal gevallen ging de zorginspectie fysiek langs.

Dinsdag was Crevits “zeer ongelukkig op de manier waarop” het Agentschap zorg haar informatie had bezorgd over de lijst van 54 crèches die de voorbije weken een herevaluatie hebben gekregen. De onthaalmoeder uit Veurne van wie de vergunning intussen is ingetrokken, stond op die lijst en werd bij de evaluatie als ‘safe’ bestempeld. Maar het Agentschap was op de hoogte van een huiszoeking over de opvang in Veurne.

Om die fout van het Agentschap recht te zetten, eist Crevits nu dat de Zorginspectie dat ze opnieuw langsgaan bij een zestigtal probleemcrèches. Het Agentschap ging in het verleden slechts bij zes van die zestig crèches langs. In de overige dossiers werd de evaluatie enkel gebaseerd op bestaande documenten en verslagen van het Agentschap opgroeien.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen