Naakte mensen fietsen langs kinderen (bron: Twitter)

Cultuuroorlog

Naakte mannen en vrouwen fietsen op Gay Pride Parade voor jonge kinderen

Redactie PAL

In de Verenigde Staten is heisa ontstaan over de Seattle Pride Parade. Daar fietsten enkele naakte mannen en vrouwen zonder probleem minutenlang voor jonge kinderen die naar de parade stonden te kijken. Daarnaast waren er ook naakte mannen die tussen de kinderen in een fontein stonden.

Afgelopen zondag vond in de Amerikaanse stad Seattle de jaarlijkse Gay Pride Parade plaats. Het is algemeen geweten dat daar weinig kleren gedragen worden, maar meestal zijn de geslachtsdelen toch bedekt. Er staan immers vaak ook jonge kinderen langs het parcours.

Dat was zondag toch niet steeds het geval. Plots verscheen er namelijk een groep naakte mannen en vrouwen op het toneel, die al fietsend voorbij de toeschouwers passeerden. Op beelden die gemaakt zijn door omstaanders is duidelijk te zien hoe daar ook zeer jonge kinderen tussen staan, terwijl het tafereel door de volwassenen op applaus en gejuich onthaald wordt.

(Lees verder onder de tweet.)

Het is niet precies duidelijk wat de bedoeling was van de groep, al lijkt het erop dat ze de aandacht wouden vestigen op het aanvaarden van hoe anderen eruit zien. Zo droeg één van hen een bord waarop te lezen stond: “Sta op tegen ‘body shaming’, bouw zelfvertrouwen.”

Fontein

Naast de parade werd er ook een feestje georganiseerd in een fontein, die verkoeling moest bieden tijdens de optocht. Daar was het volgens de organisatoren vrij te kiezen of men kledij wou dragen of niet. Het resultaat was dat er zich plots enkele naakte mannen zich tussen de jonge kinderen bevonden. Van enige handhaving door de politie was geen sprake.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




12 gedachten over “Naakte mannen en vrouwen fietsen op Gay Pride Parade voor jonge kinderen”

  1. Ach, je hebt de dag van de zorg, je hebt carnaval, je hebt drie koningen, de dag van de onozele kinderen en een mix van al deze dagen heet GEHANDICAPTENdag. En het leuke is: die dag passeert ook. Op naar de volgende…

Plaats een reactie

Delen