Nederlandse minister wil jonge arbeidsmigranten uit Franse buitenwijken halen

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Nederlandse minister wil jonge arbeidsmigranten uit Franse buitenwijken halen

Carl Deconinck

De Nederlandse minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Karien van Gennip, heeft een wel heel creatief plan klaar om de tekorten op de arbeidsmarkt op te vangen. Ze wil namelijk werkloze jongeren uit de beruchte Franse buitenwijken naar Nederland halen. Volgens de minister heeft de economie arbeidsmigranten nodig.

Franse buitenwijken halen doorgaans het nieuws omwille van criminaliteit, geweld, drugshandel, islamisme en terreur, maar Karien van Gennip, Nederlands minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, ziet er vooral opportuniteiten in. Ze meent dat werk de inwoners van de buitenwijken kan helpen om op het goede pad te komen.

De minister vertelt aan de Nederlandse krant Algemeen Dagblad (AD): “In Frankrijk is echt een hoge jeugdwerkloosheid, zeker in de banlieues. Veel hoger dan wij hier kennen. Ik zou mij kunnen voorstellen dat we investeren in die Franse of ook bijvoorbeeld Spaanse schoolverlaters.”

Vorige maand zei Van Gennip nog in de Tweede Kamer dat ze liever arbeidsmigranten uit de Europese Unie naar Nederland haalt, dan uit landen als Marokko, Egypte en Tunesië.

Storm van kritiek

Er is heel wat kritiek op de plannen van de minister. Frank Renout, correspondent voor AD in Frankrijk, wijst erop dat Franse politici net het leger naar de buitenwijken willen sturen om de boel op te kuisen. “Op een andere manier zouden de criminaliteit en drugshandel daar niet meer op te lossen zijn.”

Joost Eerdmans van JA21 noemt het “een bizar plan”. Hij wil dan ook een debat met de minister. Forum voor Democratie vindt het idee waanzinnig. “Laagopgeleide Afrikanen, verantwoordelijk voor onveiligheid en criminaliteit in de buitensteden, hebben niets te zoeken in Nederland. Werken en wonen is hier voor onze eigen mensen.” Volgens Thierry Baudet is de minister “breindood”.

Ook Geert Wilders is niet te spreken over het idee. “Het wordt steeds gekker. De ene dag moeten de boeren kapot, de andere dag komen er mega asielzoekerscentra bij en vandaag gaan we Franse werklozen uit de gevaarlijke banlieues hierheen halen. Nederland moet perse kapot van Rutte 4!” Volgens de politicus is de regering “totaal de weg kwijt”.

De rechtse website GeenStijl wijst op de vele problemen met allochtonen en asielzoekers die er nu al zijn in Nederland. “Moet je tegenwoordig een compleet wereldvreemde debiel zijn om minister te mogen worden, of hoe werkt dat?”, klinkt het. Ook op Twitter regent het negatieve reacties.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

13 gedachten over “Nederlandse minister wil jonge arbeidsmigranten uit Franse buitenwijken halen”

  1. ““Moet je tegenwoordig een compleet wereldvreemde debiel zijn om minister te mogen worden, of hoe werkt dat?” Vroeger ook hoor, waar heb je anders adviseurs voor?

  2. De moderne slavernij : haal gewoon goedkoop werkvolk uit het buitenland en vang die op onder het mom van liefdadigheid. Het probleem dat je creëert is echter dat die verschillende bevolkingsgroepen niet eens kunnen samenleven in eigen land, laat staan dat migranten uit verschillende landen mekaar kunnen verdragen. Dat mondt vaak uit op geweld. Vaak troepen ze per land van herkomst samen in grote steden, wat delen van die steden vaak onleefbaar maakt. Behalve de werkgevers hebben de burgers nog niet veel goeds ervaren van arbeidsmigratie. De cultuur en religie van die migranten staan vaak haaks op ons maatschappijbeeld. Laat Nederland maar doen… alsof we binnen de EU niet genoeg werklozen hebben !

  3. Karien van Gennip heeft het over schoolverlaters in Frankrijk en Spanje. Die lui hebben geen school gelopen bijgevolg kennen en kunnen ze niets. Ze leven van de misdaad en hebben geen zin die lucratieve inkomsten op te geven. Ze zijn totaal niet geïnteresseerd om iets bij te leren want hun handel in drugs brengt meer op dan een job die niet gevraagd wordt zoals metselaarsknecht, helper stukadoor of bandwerk want daar werd alles wat enigzins kon gemechaniseerd en geautomatiseerd.
    Dat ze zelf enkele van die lieverds in huis neemt. Gegarandeerd dat ze binnen de zes maand een activistische rassist is.

  4. Groen en links (w.o. D66) in Nederland passen gewoon hun agenda toe. Slappe Rutte kan het niet schelen, want zijn zitje, daar komt het op aan.
    Hoeveel buskruit zal men aldus nog in het land moeten opstapelen alvorens de vonk erin slaat? In Vlaanderen is het nauwelijks beter maar hier heeft men dit op Nederland ‘voor’: de Vlamingen zijn nog nog onderdaniger en geduldiger.

  5. Weer een achterlijk debiel wijf dat op een andere planeet leeft. Die heeft volgens mij maar één hersencel, net genoeg om de keuken niet onder te schijten. Manman, wanneer stopt die linkse waanzin toch.

  6. Nationale werklozen moeten niet aan de slag. Dus gaat onze Hollandse Karien van Gennip
    buitenlandse werkonwilligen en drugverslaafden rekruteren. Wat een zooitje de Nederlandse regering. Nederland telde in het eerste kwartaal van 2022, 338 000 duizend werklozen. Dat is 3,5 procent van de beroepsbevolking. Komen die niet aanmerking voor een job? Of wil men het cijfer van het aantal werklozen opdrijven? Geef dan een belletje naar Egypte, daar staan 2,3 miljoen werklozen klaar voor een werkloosheidsuitkering. Toch gemakkelijk in Nederland alwaar het geld groeit aan de takken van de bomen.

Plaats een reactie

Delen