Noémie Allabert wint WK powerliften bij -52 kg: "Deze overwinning betekent veel voor me"

Twitter @noemieallabert

Uncategorized

Noémie Allabert wint WK Powerliften onder 52 kg: “Deze overwinning betekent veel voor mij”

Carl Deconinck

In het WK Powerliften in Sun City, Zuid-Afrika werd de Française Noémie Allabert opnieuw wereldkampioen en brak ze haar eigen persoonlijke record met 2 kg. Pal Sport sprak met haar.

Bij het powerliften zijn er drie oefeningen: squats, bankdrukken (benchpress) en deadliften. Allabert haalde daarbij 168 kg bij de squat, 77,5 bij het bankdrukken en 192,5 kg bij de deadlift. Samen haalt ze daarmee 438 kg en verbreekt ze haar eigen record met 2 kg extra. Allabert haalde zo haar tweede wereldtitel binnen. Eerder won ze al drie Europese gouden medailles en heel wat Franse titels.

Proficiat met je resultaten, wat betekent deze overwinning?

“Deze overwinning betekent veel voor me: ik heb heel hard getraind om dit resultaat te behalen. Dus ik ben blij dat mijn inspanningen opnieuw beloond worden.”

Hoe zijn de nieuwe records tot stand gekomen, een speciale training? een goede flow, of een beetje van beide?

“Er is geen geheim: je moet op alle gebieden zeer gedisciplineerd zijn: of het nu gaat om trainen, eten, hydrateren, of herstellen met fysiotherapie. Je moet je dagelijks zeer hard inspannen.”

Na het bankdrukken was je misschien wat teleurgesteld. Hoe krijg je je moraal terug en doe je een geweldige deadlift?

Ja, natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar ik weet dat de wedstrijd nog niet afgelopen is. Ik heb ook het voordeel dat ik een sterke deadlift heb. Dus ik blijf gefocust tot het einde van de wedstrijd. Ik heb het hele jaar hard getraind dus ik geef niet op op de dag van de wedstrijd

Twee Franse vrouwen breken records op dit WK. Is dit toeval of speelt er meer?

“Frankrijk is een van de beste landen voor meisjes. We hebben een geweldige Franse vrouwenploeg. Ik weet niet of het toeval is, we trainen niet allemaal samen de rest van het jaar en we hebben allemaal verschillende trainers.”

Hoe gaat het met het toernooi in Zuid-Afrika? Is de kwaliteit hoog, is er veel concurrentie? Is de organisatie ook goed?

“In de -52 kilo categorie waren we met 13 meisjes. Elk jaar wordt het niveau hoger en hoger, dus moet je constant proberen te verbeteren. De organisatie was zeer goed en de locatie was uitzonderlijk! We zijn er zelfs in geslaagd om op safari te gaan na onze wedstrijd. Het was een geweldige tijd.”

Wie ga je verder nog steunen? Wie is het waard om te volgen?

“Dit jaar zijn er veel categorieën waar het niveau erg krap is. Verschillende podiums werden “uitgespeeld” op lichaamsgewicht. Maar ik heb geen voorkeur, ik probeer alle atleten te volgen, ongeacht hun niveau en in alle categorieën.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen