(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Oekraïne zegt nog Russische generaal te hebben gedood

Belga Press Agency

Het Oekraïense leger heeft naar eigen zeggen nog een hooggeplaatste Russische militair, met de rang van generaal, gedood. Generaal-majoor Roman Kutusov, een commandant uit de separatistische volksrepubliek Donetsk, werd “officieel gedenazificeerd en gedemilitariseerd”, zo hebben de Oekraïense strijdkrachten meegedeeld, berichtte een Oekraïens nieuwsportaal. Een correspondent van de Russische staatstelevisie had eerder al over de dood van Kutusov gesproken.

De generaal-majoor zou omgekomen zijn tijdens een Russische aanval op een dorp nabij Popasna, in de regio Loehansk in het oosten van Oekraïne. Aan Oekraïense zijde was eerder te horen dat de aanval afgeweerd werd en dat de vijand zich “met aanzienlijke verliezen” had moeten terugtrekken.

Sinds het begin van de Russische inval in Oekraïne op 24 februari zijn al meerdere Russische generaals omgekomen. Officiële bronnen in Rusland hebben intussen de dood van vier generaals bevestigd.

Oekraïne kondigde de dood van minstens zeven Russische generaals aan, maar twee van hen bleken nadien nog in leven te zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

15 gedachten over “Oekraïne zegt nog Russische generaal te hebben gedood”

  1. Straf dat de Oekraïners de term gedenazificeerd gebruiken!In hun eigen rangen hadden ze het fameuze extreem rechtse Azov bataljon.Deze eenheid die gekend stond om zijn martelingen,verdwijningen,vermoorden,schendingen van de mensenrechten….werd opgericht door de Oekraïense oligarch,want die zijn er ook maar we horen daar bitter weinig/niets over in onze media,Ihor Kolomoisky die nauwe banden onderhoud met Zelenski himself!Zou het eens niet tijd worden dat onze “vrije” media eens niet wat onderzoek doen naar de handel en wandel van Zelenski en zijn oligarchen?
    Misschien ook eens de fameuze Panama papers uitvloeien?

  2. De Amerikanen hebben in 1945, luidens hun versie, preventief, om levens te sparen van US soldaten, twee atoombommen gedropt op burgerlijke doelwitten in Japan. In 1962, tijdens de rakettenkwestie op Cuba dreigde president Kennedy ook kernbommen te gebruiken indien de Russen hun raketten niet ontmantelden. De Russen zouden, naar analogie met beide Amerikaanse precedenten, dezelfde logica kunnen volgen tegen Oekraïne.

  3. Straks: Vacature: Generaal, liefst basiskennis van de Russische taal, licht gevaarlijk werk, mooi uniform, goed salaris, tegenspraak tegen overste Vladimir mogelijk en wordt zelfs beloond met langdurige vakantie samen met de ganse familie in Siberië.

Plaats een reactie

Delen