Ophef in MMA na wel heel doorzichtig vals spel

Foto Facebook @kingofthefightph

Uncategorized

Ophef in MMA na overduidelijk valse knock-out

Carl Deconinck

Een MMA-wedstrijd in de Filippijnen doet heel wat stof opwaaien. Een gevecht eindigde heel snel in een knock-out. Het tafereel was echter bijzonder ongeloofwaardig iedereen zag onmiddellijk dat het doorgestoken kaart was.

Het gevecht was georganiseerd door King of the Fight. Dat is een bescheiden lokale club die ook amateurgevechten regelt. Afgelopen zondag werkte het samen met de UFC Gym Philippines om enkele wedstrijden te organiseren. Een van die bescheiden wedstrijden gaat nu de wereld rond. Ze eindigde namelijk door een snelle KO na wat een spinning backfist heet. Op papier een spectaculaire KO dus.

In dit geval kwam het spektakel uit het feit dat de KO zeer duidelijk vals was. De ene vechter, duidelijk ook niet in topvorm, valt voor dood neer na een slecht uitgevoerde beweging van zijn tegenstander, die hem amper raakt. Daarna springt die tegenstander, die Reginaldo Cruz zou heten, op de vechter om het af te werken. De scheidsrechter komt tussen, maar zag al direct dat het niet pluis was.

De scheidsrechter, Jerry Legaspi, is zelf een trainer in vechtsport en hij is niet gediend met de gebeurtenissen. Hij maant de ‘vechters’ aan om recht te staan. Hij noemt het in scene gezet en vals. Legaspi belooft het publiek dat de volgende kampen wel echt zullen zijn. Hij verontschuldigde zich ook bij het publiek.

Ook de organisatoren zitten verveeld met de zaak. Ze verontschuldigden zich voor het vals spel en noemden het een schande voor de sport en de atleten. Cruz zou al vaker betrokken zijn geweest in gevechten met valse knock-outs.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen