De Wever concretiseert cordon rond communisten

Bart De Wever en Raoul Hedebouw. Photonews

PAL CAST

PAL EROP #12: N-VA en VB hebben vervlaamsend effect op publieke opinie

Stijn Derudder

Een grootschalig onderzoek bracht de bezorgdheden van de Vlaming in kaart, Joren Vermeersch vertelt over het belang van de Heilig Bloedprocessie en de Ros Beiaard-ommegang, en via een omweg betaalt België eigenlijk in roebels voor gas uit Rusland. De nieuwste aflevering van onze podcast PAL EROP met gastheer Stijn Derudder is nu overal te beluisteren.

Vlamingen liggen vooral wakker van de stijgende prijzen en vrezen voor de betaalbaarheid van de sociale zekerheid. Het zijn slechts enkele conclusies uit een onderzoek dat iVOX uitvoerde in opdracht van het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen. Chef politiek Pieter Van Berkel analyseert.

Na twee jaar onderbreking ging vorige week opnieuw de Heilig Bloedprocessie door in Brugge en afgelopen weekend vond na een pauze van 12 jaar opnieuw de Ros Beiaard-ommegang plaats in Dendermonde. Historicus en auteur Joren Vermeersch vertelt wat het belang is van die Vlaamse historische spektakels.

Nederland weigert Rusland in roebels te betalen voor leveringen van gas. Daarom stopt het Russische staatsgasbedrijf Gazprom met leveringen aan onze noorderburen. Ons land blijft daar voorlopig van bespaard. Journalist Wannes Neukermans vertelt waarom.

Verder hoort u ook nog voormalig Vlaams topdiplomaat Axel Buyse over de Vlaamse diplomatie, chef buitenland Michaël Vandamme over het nakend voedseltekort in de derde wereld door de oorlog in Oekraïne en pater Karel van de abdij van Grimbergen over zijn hulpactie voor Oekraïense vluchtelingen en het verschil met Syrische vluchtelingen.

Onze uitsmijter, het item waarmee we altijd eindigen, gaat deze keer over het jongste nummer van Rammstein, namelijk ‘Dicke titten’, dat seksistisch zou zijn. De Antwerpse muziekgroep Katastroof heeft ook een lied met de titel ‘Dikke tette’ en bijvoorbeeld ook een lied met de titel ‘Met de wijven niks als last’. We vroegen dan ook eens aan Eli Droge Keli van Katastroof wat hij vond van de controverse.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

1 gedachte over “PAL EROP #12: N-VA en VB hebben vervlaamsend effect op publieke opinie”

Plaats een reactie

Delen