Afbeelding: Shutterstock

PAL CAST

PAL EROP #16: Roe v Wade

Stijn Derudder

Het Amerikaanse Hooggerechtshof herstelt de democratie, de enige zwarte rechter van dat Hof wordt racistisch bejegend en de regering-De Croo blijkt meer dan 200.000 euro gespendeerd te hebben om te vertellen dat u best meer kookt met de microgolfoven. Dat zijn de hoofdonderwerpen van de nieuwste aflevering van onze podcast PAL EROP met gastheer Stijn Derudder.

Het Amerikaanse Hooggerechtshof herstelt de democratie, zegt onze analist en opiniemaker Jurgen Ceder. Het ‘Roe v Wade’-arrest uit 1973 bepaalde dat abortus een grondwettelijk recht was, maar het Hof maakt die beslissing ongedaan.

De enige zwarte rechter van het Amerikaanse Hooggerrechtshof, Clarence Thomas, wordt racistisch bejegend na het ongedaan maken van het ‘Roe v Wade’-arrest. Columniste Sonja Dahlmans had een gesprek met een Amerikaanse journalist hierover.

‘Ik heb impact’

De radiocampagne ‘Ik heb impact!’ heeft bijna 206.000 euro gekost. Dat was een campagne van de regering-De Croo om burgers aan te moedigen energiezuiniger te leven zogezegd om Oekraïne te helpen. Chef Politiek Pieter Van Berkel legt uit welke impact die campagne al dan niet had.

Verder horen we chef Buitenland Michaël Vandamme in zijn wekelijkse analyse praten over Rusland dat een schisma binnen de Europese Unie veroorzaakt, journalist Carl Deconinck over welk opvallend fenomeen aan de gang is in de VS en Nederlandse jurist en filosoof Paul Cliteur over woke en de FvD-partij van Thierry Baudet.

Eindigen doen we met onze vaste rubrieken, namelijk ‘woke van de week’ en de antwoorden op ‘de vraag van de week’.

PAL EROP is hieronder te beluisteren, of op palcast.be

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

1 gedachte over “PAL EROP #16: Roe v Wade”

Plaats een reactie

Delen