De Russische president Vladimir Poetin. Foto Shutterstock

De Russische president Vladimir Poetin. Foto Shutterstock

Uncategorized

Poetin haalt uit naar westerse leiders, die er “walgelijk” zouden uitzien in bloot bovenlijf

Carl Deconinck

Enkele dagen geleden was er een G7-top in Duitsland. De westerse leiders dreven er de spot met Vladimir Poetin. Een reactie van de Russische president bleef niet uit.

Zondag kwamen de wereldleiders van de G7 samen in Duitsland voor het oog van de wereldpers. Ze spotten daarbij met het stoere imago van Vladimir Poetin, die zich geregeld laat fotograferen in blote borstkas.

“Jassen aan? Jassen uit? Doen we onze jassen uit?”, vroeg de Britse premier Boris Johnson toen hij plaatsnam aan de tafel in het kasteel van Elmau in Beieren. De Canadese premier, Justin Trudeau, stelde voor om de officiële foto af te wachten alvorens zich uit te kleden, waarop Johnson antwoordde: “We moeten laten zien dat we harder zijn dan Poetin.” Trudeau verwees naar het paardrijden in ontbloot bovenlijf. “Paardrijden is het beste”, repliceerde von der Leyen. Johnson kwam nog eens tussenbeide en zei dat ze hun borstspieren moesten laten zien.

(Lees verder onder de tweet.)

Poetin reageert

De Russische president zag die beelden ook en reageerde op zijn eigen manier. De westerse leiders zouden er volgens hem “walgelijk” uitzien als ze zijn poses zouden nabootsen. Dat vertelde hij op bezoek in Turkmenistan toen journalisten hem vroegen om een reactie. Poetin antwoordde dat, in tegenstelling tot hem, de westerse leiders alcohol misbruiken en niet aan sport doen.

“Ik weet niet hoe ze zich wilden uitkleden, boven of onder het middel”, zei hij. “Maar ik denk dat het in ieder geval een walgelijk zicht zou zijn.” Hij merkte op dat om er goed uit te zien “het nodig is te stoppen met alcoholmisbruik en andere slechte gewoonten, aan lichaamsbeweging te doen en aan sport te doen”.

Poetin heeft zichzelf altijd gezien als een man van actie. Hij heeft een zwarte band in judo en is liefhebber van vechtsporten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

7 gedachten over “Poetin haalt uit naar westerse leiders, die er “walgelijk” zouden uitzien in bloot bovenlijf”

  1. Het is uiteraard belangrijk om er goed uit te zien in blote bast, dan mag je een land binnenvallen en duizenden onschuldige burgers in stukken bombarderen. Hopelijk gaat P een lange en pijnlijke dood tegemoet.

  2. Update. Op vraag van de Congolese regering stuurt België een detachement militairen (februari 2022) naar de Democratische Republiek Congo. Daar zullen de soldaten worden ingezet in de hoofdstad Kinshasa en in Kindu, in het oosten van het land. Ook daar gaat de liberale regering (Vivaldi) van premier Alexander De Croo met militaire middelen deelnemen aan buitenlands(Congo) politiek conflict. Naar verluidt gebruikt/misbruikt (?) onze liberale premier, de Belgische militairen, ter ondersteuning van zijn internationale persoonlijke ambities. Vivaldi is uiteraard niet eeuwig.

Plaats een reactie

Delen