Politie arresteert gewapende man wil Amerikaanse Hogerechter vermoorden

shutterstock

Uncategorized

Politie arresteert gewapende man die Amerikaanse rechter Hooggerechtshof wil vermoorden

Carl Deconinck

Sinds het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten liet weten dat het de iconische zaak Roe v. Wade wil herzien, lopen de emoties hoog op. Vooral linkse pro-abortusactivisten zijn zeer fel in hun reactie hierop. Eerder publiceerden ze al de adressen van de conservatieve rechters om ze onder druk te zetten. Nu wilde een gewapende man zelfs tot moord overgaan.

De politie kon Nicholas John Roske, 26 jaar oud, tegenhouden aan het huis van rechter Brett Kavanaugh. Roske was gewapend en verklaarde achteraf dat hij de rechter wilde vermoorden. Agenten merkten hem op wanneer hij diep in de nacht in het zwart gekleed uit een taxi stapte bij het huis van Kavanaugh. Wanneer Roske de agenten zag, wandelde hij weg en belde hij naar 911. Hij vertelde aan de telefoon dat hij zelfmoordgedachtes had, een vuurwapen droeg en de rechter wilde vermoorden.

Pro-abortus, tegen vrijere wapenwetten

De man had een politievest bij zich, een tactisch mes, pepperspray, ritsbanden, een Glock 17 pistool, 2 magazijnen en munitie. Verder vond de politie ook materiaal om in te breken zoals een hamer, een schroevendraaier, een nagelperforator, een breekijzer, een pistoollamp, plakband en wandelschoenen met voering aan de buitenkant van de zolen.

Hij vertelde aan de FBI dat hij overstuur was over het gelekte ontwerpadvies over Roe v. Wade en de schietpartij in Uvalde, Texas. Hij geloofde dat Kavanaugh de wapenwetten zou versoepelen en wilde hem mede daarom doden. Roske vond het adres makkelijk nadat anti-abortus activisten dat doelbewust online hebben geplaatst. Hij bekende eveneens medicatie te hebben genomen.

(Lees verder onder het artikel.)

https://redactie.palnws.be/2022/05/vs-in-rep-en-roer-na-lek-uit-hooggerechtshof-abortuswetgeving-onder-vuur/

Politieke reacties

In een verklaring zei Andrew Bates, de woordvoerder van het Witte Huis, dat president Biden “de daden van dit individu in de sterkste bewoordingen veroordeelt” en dat hij de ordehandhavers dankbaar is dat ze de verdachte snel hebben opgepakt. Maar volgens velen komt die reactie rijkelijk laat. Vorige maand weigerde het Witte Huis de betogingen voor de private woningen van rechters te veroordelen. Nochtans menen conservatieven dat die betogingen dienen om beslissingen van rechters te beïnvloeden en is dat verboden.

Maar conservatieven wijzen ook naar de opruiende taal die Democratische politici hebben geuit in dit debat. Zo dreigde Chuck Schumer, fractieleider in de Senaat, dat de conservatieve rechters “de prijs zullen betalen” voor hun beslissing. Een weinig verholen dreigement dat volgens conservatieve politici kan aanzetten tot geweld.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Politie arresteert gewapende man die Amerikaanse rechter Hooggerechtshof wil vermoorden”

  1. Zo dreigde Chuck Schumer, fractieleider in de Senaat, dat de conservatieve rechters “de prijs zullen betalen” voor hun beslissing (texto). De links liberale en socialistische haatdiscours, in de VSA en de EU, leiden tot geweld en politieke aanslagen. Zij bedreigen de rechtstaat en de democratie.

Plaats een reactie

Delen