Uncategorized

Protest tegen VUB-onderzoeker wiens rassentheorie werd vermeld door terrorist Buffalo

Wannes Neukermans

Michael Woodley, een Schotse onderzoeker verbonden aan de VUB, ligt onder vuur. Via een petitie eisen internationale genetica-onderzoekers zijn ontslag, nadat zijn onderzoek naar ras en genetica werd vermeld in het racistische manifest van de 18-jarige die in een supermarkt in Buffalo tien mensen doodschoot.

Enkele onderzoekers, met een specialisatie in populatiegenetica, eisen het ontslag van Michael Woodley. In een statement noemen ze hem een “white-supremacist researcher”. Sinds 2013 is Woodley ook verbonden aan het Centrum Leo Apostel van de VUB.

Racistisch manifest

Alvorens de petitie publiek te lanceren, ondertekende een veertigtal onderzoekers van verschillende Europese universiteiten het statement. Aanleiding is de verwijzing naar het onderzoek van Woodley in het manifest van Payton Gendron. Dat is de achttienjarige Amerikaan die twee weken geleden een terreurdaad pleegde in een supermarkt in Buffalo.

Payton Gendron zette twee dagen voor zijn aanslag een manifest online waarin zijn motief duidelijk werd. Tussen die 180 pagina’s staat een infografiek waarin “de waarheid over ras” werd uitgelegd. Acht zogenaamde mythes over ras werden daarin ontkracht. Gendron had duidelijk een racistisch motief en al zijn slachtoffers hadden een donkere huidskleur.

4Chan

De schutter heeft hoogstwaarschijnlijk het onderzoek van Woodley zelf niet gelezen. Fragmenten en variaties ervan circuleren al jarenlang op het internet. Payton Gendron zegt zelf zijn informatie gehaald te hebben van 4Chan. “Daar leerde ik via infografieken, shitposts en memes dat het blanke ras aan het uitsterven is”, schreef hij in zijn manifest.

“De schutter van Buffalo heeft veel publicaties verkeerd geïnterpreteerd, maar niet die van Woodley”, zegt Alex Mas Sandoval (Universiteit van Bologna), initiatiefnemer van de petitie. “We kunnen niet aanvaarden dat iemand zijn wetenschappelijke status misbruikt om doelbewust en ondubbelzinnig ideeën over blanke suprematie te verspreiden. De schutter gebruikte zijn racistische theorie.” Woodley publiceerde ook een reeks van artikels die de omvolkingstheorie, in ons land o.a. gebruikt door Filip Dewinter (Vlaams Belang) ondersteunen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

19 gedachten over “Protest tegen VUB-onderzoeker wiens rassentheorie werd vermeld door terrorist Buffalo”

  1. En hebben die wetenschappers die omvolkingstheorie kunnen ontkrachten met wetenschappelijk onderbouwde argumenten? Of is de aarde nog steeds plat aan de woke kant van de juiste geschiedenis?

  2. Daar gaan we weer.
    We hebben geen bewijzen dat het niet klopt.
    Dus gaan we maar alles wat ons niet zint censureren.
    Linkse technieken voor de oerdomste onder ons (L&E en dergelijk pluimvee)

  3. Juist, als ze sterven op de brandstapel zien allemaal zwart. In levende lijve zijn er wel fundamentele verschillen. Archimedes, Aristoteles, Plato, Jezus Christus, Luther, Calvijn, Voltaire, Beethoven, Schweitzer, Einstein, Oppenheimer, Rockefeller, Rotschild en Werner von Braun zijn horresco referens allemaal blanke mensen met een hoog IQ. Neen, ze woonden niet in Afrika.

  4. De wetenschap is continu in beweging.Vroeg of laat worden bepaalde ‘waarheden’ en aannames aangepast omdat er dan ingezien wordt dat ze fout zaten in het verleden.Ons zonnestelsel heeft nu ook geen 9 planeten meer en dinosauriërs kregen in jaren ’80 ook opeens een andere loophouding dan tot dan toe door ‘wetenschappers’ aangenomen werd.

Plaats een reactie

Delen