Ron DeSantis (bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

Rechter buigt zich over legaliteit ‘Stop WOKE Act’ in Florida

Redactie PAL

In de komende dagen zal een rechter in Florida beslissen of de zogenaamde ‘Stop WOKE Act’ in voege kan treden of niet. Die wet zou namelijk vergaande gevolgen hebben voor de zaken die op het werk of in de klas kunnen besproken worden, maar stootte ook al op veel kritiek.

De ‘Stop the Wrongs to Our Kids and Employees’-wet (of in het kort, Stop WOKE) werd recent goedgekeurd in Florida en is het werk van de Republikeinse gouverneur Ron DeSantis. De bedoeling van die wet is onder andere om diversiteitstraining op scholen of in bedrijven aan banden te leggen. Hoewel het kabinet van de gouverneur zegt dat de wetgeving dergelijke trainingen niet verbiedt, zeggen tegenstanders dat ze het bijna onmogelijk maakt om ze te organiseren.

“Ik denk niet dat mensen begrijpen hoeveel gevolgen een wetsvoorstel als dit zal hebben. Ze denken aan klaslokalen, maar de waarheid is dat privébedrijven en bejaardentehuizen er de gevolgen van zullen ondervinden. Elke plek waar we diversiteits- en inclusietraining hebben ingebed, loopt gevaar”, stelde Brandon Wolff van de organisatie Equality Florida toen.

Protest

Een groep ouders en leerkrachten die het absoluut niet eens zijn met de nieuwe wet dienden al enkele minuten nadat DeSantis de wet ondertekend had een verzoekschrift in tot nietigverklaring van de wet. Volgens houdt de wetgeving een poging in van de Republikeinen om de vrijheid van meningsuiting te beperken. Leerkrachten en wetgevers zouden namelijk geen ideeën meer kunnen verspreiden over ras en seksualiteit die ingaan tegen de conservatieve denkbeelden.

Daar is DeSantis het niet mee eens. Volgens zijn woordvoerder zegt de wet enkel dat leerkrachten die door de staat betaald worden geen denkbeelden zouden mogen verspreiden die ingaan tegen de ‘Stop WOKE Act’. Voor werkgevers wil men er dan weer voor zorgen dat ze geen ideeën opdringen aan hun werknemers die daar niet om gevraagd hebben. “De deelname aan zogenaamde diversiteitstrainingen zou nooit een voorwaarde mogen zijn om je job te mogen behouden”, stelt de medewerker.

Op korte termijn wordt een uitspraak over de zaak verwacht. Het is essentieel voor de eisers dat dit zo snel mogelijk gebeurt, omdat uitgevers op dit moment hun leerboeken voor volgens schooljaar aan het samenstellen zijn. Uiteraard heeft het een grote invloed op hen wanneer ze zich wel of niet aan de ‘Stop WOKE Act’ zouden moeten houden.

https://redactie.palnws.be/2022/06/elon-musk-stemt-in-2024-waarschijnlijk-op-republikein-ron-desantis/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




4 gedachten over “Rechter buigt zich over legaliteit ‘Stop WOKE Act’ in Florida”

  1. De school en de werkvloer dient om competent en productief te zijn. Als je niet productief of competent bent, komt dat ten laste van je collega’s of diploma. Dat woke gedoe is gwn een uitvlucht zoeken om niet productief en competent te zijn en er nog mee weg te geraken ook. Het probleem is dan de patriarchie, je huidskleur of die mannelijke collega’s langere uren draaien en lastiger werk uitvoeren. Het probleem is nooit jezelf en je lange tenen en je gezaag over onderdrukkers en onderdrukten.
    Je verliest eigenlijk altijd met woke. Je bent jaloers op zij die succesvol zijn in het begin, en als je zelf ooit succesvol wordt, dan haat je jezelf. Je verliest eigenlijk altijd.

  2. Ron DeSantis, Amerika’s hoop in bange dagen.
    Deze man is integer, heeft ze allemaal op een rijtje, staat voor wat hij zegt en doet wat hij zegt.
    Zijn besluiten zijn doordacht en redelijk dus haten de lefties hem grondig.
    Hij doet wat alle rechtse politici zouden moeten doen: niet plooien voor de Woke-waanzin en de door de media opgelegde politieke correctheid maar er gewoon tegenin gaan.

Plaats een reactie

Delen