Rob Esselens zeer tevreden met prestaties op WK Powerliften "Twee persoonlijke records gebroken en Belgisch record geëvenaard"

Foto Rob Esselens

Uncategorized

Rob Esselens zeer tevreden met prestaties op WK Powerliften “Twee persoonlijke records gebroken en Belgisch record geëvenaard”

Carl Deconinck

Op het WK Powerliften haalde Rob Esselens enkele knappe resultaten. We interviewden hem nog voor de wedstrijd, dus we konden niet anders dan achteraf om een reactie vragen.

De powerlifter blikt bijzonder tevreden terug op zijn eigen prestaties. En niet onterecht, zo blijkt. “Ik ben 19e geworden, dus top 20 van de wereld. Ik heb 2 persoonlijker records gebroken: 275kg squat en 292,5kg deadlift. Ik heb het Belgisch record totaal gevenaard: 750kg.”

Wat betekent dit voor u?

“Gezien mijn blessures, vorig jaar had ik een scheur in mijn quadricep, en een huidige schouderblessure, is de wedstrijd beter gegaan dan ik had kunnen hopen! 9 op 9 goede lifts en dus alles uit de tank gehaald. Ik ben super tevreden en heb nu een mooi totaal om op verder te bouwen voor het Europees kampioenschap!”

Wat is het doel op het EK?

“Het doel is om eerst mijn schouderblessure te fixen en daarna in 1 rechte lijn door te trainen voor het Europees kampioenschap in Polen. Daar wil ik in de top 10 eindigen.”

Was dit je eerste WK?

“Ja, omdat blessures me altijd verhinderd hebben om mee te doen.”

Hoe is de sfeer op het toernooi?

“De sfeer is fantastisch! Iedereen supportert voor iedereen! De hele wereld komt hier samen voor een gemeenschappelijk doel. Iedereen is hier bevriend met iedereen. Het is werkelijk één grote familie. Dat kom je niet vaak tegen. Onder het Belgen is het eenzelfde verhaal. One big family! Heel supportive.”

Zijn er nog mensen waarvoor je supportert?

“We supporteren voor iedereen, maar zeker voor het Nederlands team.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen