Good Move, belastingen en veiligheid doen ondernemers overwegen om uit Brussel te verhuizen

Brusselse ondernemers overwegen een verhuis. Shutterstock

Uncategorized

Sammy Mahdi met 96,86 procent verkozen tot nieuwe cd&v-voorzitter

Belga Press Agency

Sammy Mahdi is zaterdag met 96,86 procent van de stemmen verkozen tot nieuwe voorzitter van cd&v. Het resultaat werd bekendgemaakt op de familiedag van de partij, in Plopsaland.

Mahdi was de enige kandidaat om Joachim Coens op te volgen als partijvoorzitter. Die kondigde begin mei zijn vertrek aan, na een peiling die cd&v nog 8,7 procent van de kiesintenties gaf.

“Strategisch was het misschien slimmer geweest om staatssecretaris te blijven, maar de plicht riep”, zegt Mahdi zaterdag na zijn speech voor de cd&v-leden. “Ik voelde bij de lokale afdelingen een grote bezorgdheid over de resultaten. En ik heb altijd gezegd dat ik de taak op mij zou nemen als het mij gevraagd werd.”

Jean-Luc Dehaene als grote voorbeeld

Mahdi wil graag in de voetsporen treden van Jean-Luc Dehaene, zijn grote voorbeeld. “Hij praatte intellectueel alle ministers onder de tafel, maar kon het ook uitleggen tegenover de mensen”, zegt hij.

De nieuwe voorzitter wil van communicatie zijn grote speerpunt maken. “Mensen kijken vandaag meer naar hun kleine schermpje dan naar hun partner. Ik ben een kind van mijn generatie, ik wil inspelen op die realiteit, op de beeldcultuur.”

Maandag kiest de partij een opvolger voor Mahdi als staatssecretaris voor Asiel en Migratie. Bij de kopstukken valt off the record te horen dat het een vrouw en een Kamerlid zal zijn. De Vlaams-Brabantse Els Van Hoof zou de beste kaarten hebben, onder meer omdat bij een keuze voor haar Mahdi in de Kamer zou komen als opvolger.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

16 gedachten over “Sammy Mahdi met 96,86 procent verkozen tot nieuwe cd&v-voorzitter”

  1. Toch straffe gasten bij die CVP-ers die « intellectueel alle ministers onder de tafel kunnen praten» maar die het toch kunnen uitleggen aan de ‘simpelaars’ van het volk. Wat een grenzeloze eigendunk.

  2. Een Stalinistische score en een moslim die de leiding van de ex-katholieke volkspartij. De afvallige katholieken zijn laag gevallen. Onvoorstelbaar in de moslimwereld. De omgekeerde integratie werkt in Vlaanderen. Waarom zouden de moslims zich nu nog moeten aanpassen in Vlaanderen als de Vlaamse ex-christenen in de modus van zelfverloochening aanbeland zijn. De Mahdi (Arabisch: ٱلْمَهْدِيّ) is een verlosser of bevrijder die op basis van profetieën aan het einde der tijden wordt verwacht door sommige islamitische stromingen. Nu nog Bart Dewever die naar Mekka trekt om zieltjes te kopen en de cirkel is rond.

  3. Ja, waar is de tijd dat “CVP-er” een scheldwoord was, en nu hebben ze toch wel een “jongere” aan hun been zeker
    Proficiat, die zal zeker voor meer stémmen zorgen!!

  4. Zeg niet langer CD&V, maar MD&V (Moslim democraten Vlaanderen). De moslims in Vlaanderen beschikken voortaan over een politiek forum en dito identiteit. Een politiek religieuze beeldenstorm die definitief komaf maakt met het vergane christelijk karakter van CD&V, nu MD&V.

  5. Cacao groeit niet in België. Als Lenny Krevitz optreedt in Werchter, rekent hij ook vervoersonkosten aan. Dat is natuurlijk wel goed voor de logistiek en het antwerpse, waar zich veel vlaamsnationalisme situeert. De bipolariteit van een handelsnatie, je moet afwijzen wat je juist hebt verkocht, anders moet je meer betalen.

  6. Jean-Luc Dehaene als grote voorbeeld. Betekent dat dat Mahdi ook gaat bijklussen in de raad van bestuur van Inbev en daarvoor 3 miljoen euro aan aandelenopties gaat cashen?

Plaats een reactie

Delen