Cultuuroorlog

San Francisco ontslaat openbare aanklager: “Ultra-woke en tolerant tegenover misdaad”

Redactie PAL

San Francisco, één van de meest linkse steden van de Verenigde Staten, heeft beslist om de ultra-progressieve openbare aanklager Chesa Boudin te ontslaan. Dat gebeurde bij een publieke stemming. Boudin werd nog maar in 2019 verkozen, toen hij beloofde om het politiegeweld aan te pakken.

Chesa Boudin werd in 2019 verkozen als openbare aanklager in San Francisco. Om die positie te krijgen bouwde hij zijn campagne niet rond het bestrijden van misdaad, maar wel rond het aanpakken van politiegeweld. Daarnaast vond hij het ook absoluut niet kunnen dat er zoveel mensen werden opgesloten in de gevangenis. Na zijn verkiezing besliste hij om in te zetten op alternatieve vormen van bestraffing, zoals werkstraffen. Ook werden minderjarigen niet meer zoals volwassenen berecht, los van de ernst van de misdaad. Opvallend waren ook de negen rechtszaken tegen politieagenten wegens wangedrag tijdens het uitoefenen van hun job.

Die aanpak kon echter niet iedereen overtuigen. Zo was Boudin – niet geheel verwonderlijk – onpopulair bij de verschillende politiekorpsen. Daarnaast spraken conservatieve politici zich steeds vaker uit tegen zijn manier van werken en waren steeds meer burgers bezorgd over de stijgende criminaliteitscijfers, druggebruik en het aantal daklozen in de stad.

‘Recall’

Dit alles gaf aanleiding tot een zogenaamde ‘Recall’. Dat is een procedure waarin de burger zich mag uitspreken over het lot van een openbaar ambtenaar, zoals Boudin. Daarin stemde 60 procent van de deelnemers voor het ontslag van Boudin, en dat met onmiddellijke ingang. Daarmee komt er een eind aan zijn ambtstermijn die 2,5 jaar geduurd heeft.

Ook in Los Angeles, tevens een stad die bekend staat voor haar progressief karakter, staat het één en ander op til. Daar blijkt er tijdens de burgemeestersverkiezingen namelijk heel wat steun te zijn voor de Republikeinse kandidaat Rick Caruso. Die beloofde namelijk om de stad terug te nemen van links, die volgens hem gezorgd heeft voor een ongeziene golf van misdaad. Daarbij kan hij – opvallend genoeg – rekenen op de steun van enkele Hollywoodsterren, waaronder Gwyneth Paltrow, Kim Kardashian, Katy Perry and rapper Snoop Dogg. Zo zei Patrow “dat ze Rick nodig hebben om de straten op de kuisen en de stad weer te laten functioneren zoals het hoort”. In de eerste stemronde haalde Curaso echter niet genoeg stemmen voor een meerderheid, waardoor er later dit jaar een tweede ronde wordt gehouden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over “San Francisco ontslaat openbare aanklager: “Ultra-woke en tolerant tegenover misdaad””

  1. Gebroed van 2 veroordeelde terroristen van het extreem linkse weather underground. De appel valt duidelijk niet ver van de boom. In plaats van zelf geweld te gebruiken om anarchie te bekomen zoals zijn ouders tracht hij anarchie te bekomen door het te faciliteren

  2. Hopelijk houdt deze kentering aan en vallen de VSA weer in normale democratische plooien. Dit kan Europa ten goede komen, waar men de snufjes uit de VSA al te gretig overneemt. Hout vasthouden!

  3. Zo’n recall_procedure mogen ze wat mij betreft bij ons ook met onmiddellijke ingang invoeren. En niet enkel voor onze logejuristen maar liefst ook voor politici. Met onze huidige regering zou dat wel eens “Total Recall” kunnen worden.

  4. Zou hier in België ook moeten zijn zodat corrupte extreem linkse procureur generaal patrick vandenbruwaene te Antwerpen ook direct zijn ontslag krijgt als ambtenaar, dan kan hij verder de intelligente gaan uithangen bij de vrijmetselaars van het grootoosten.

Plaats een reactie

Delen