Zware rellen in Parijs na aanslag op Koerden: clashes met politie nadat Turkse sympathisanten voor de Grijze Wolven komen provoceren

Screenshot Clément Lanot - CLPRESSFR

Uncategorized

Stevige straf voor extreemlinkse activiste die brandweerman aanviel in Parijs

Carl Deconinck

Op de Dag van de Arbeid waren er heel wat rellen in Parijs. Beelden van een vrouw die een brandweerman aanviel gingen viraal. De rechtbank kon niet lachen met het geweld tegen de brandweerman en veroordeelde haar tot tien maanden cel. Het ging daarmee verder dan de straf die het parket had geëist.

Tijdens de eerste mei van dit jaar zorgden radicalen van Antifa en consoorten het conflict opnieuw op. Ze wierpen barricades op, vielen de politie aan en staken vuilbakken in brand. Verder vielen ze nog winkels, banken, verzekeringskantoren en vastgoedkantoren aan. De betogers droegen boodschappen gericht tegen Macron. Sommige relschoppers hadden duidelijk sympathieën voor communistische massamoordenaars zoals Lenin, Stalin en Mao.

Brandweermannen die tussenkwamen om branden te blussen, deelden namelijk ook in de klappen. Er zijn beelden van een gemaskerde extremiste die eerst de brandslang uit de armen van een brandweerman wil rukken. Wanneer dat niet lukt, begint ze hard op het gezicht van de hulpverlener te slaan. Daarna vlucht ze weg in de massa. De politie kon haar wat later vatten. Woensdag verscheen ze voor de rechtbank en die was streng.

(Lees verder onder het artikel.)

https://redactie.palnws.be/2022/05/in-beeld-extreemlinks-zorgt-voor-gewelddadige-eerste-mei-in-parijs/

Strenge straf

Aan het einde van dit proces werd Hager Ameur schuldig bevonden en veroordeeld tot tien maanden cel met een protestverbod van een jaar. Ze moet ook 700 euro aan de brandweerman betalen als morele schadevergoeding. De rechtbank ging verder dan de vorderingen van het Parket. Dat eiste acht maanden cel.

Volgens de advocaten van de verdachte had “deze zitting zeer aanzienlijke psychologische repercussies. Ze ging naar de psychiatrische spoedeisende hulp, ze heeft angstaanvallen en slapeloosheid.” Het slachtoffer van de gewelddadige vrouw getuigde ook. Hij wees er op dat de video van de feiten, die viraal ging, nodig was zodat Frankrijk zich realiseerde wat er dagelijks gebeurt. De mensen van de brandweer worden elke dag beledigd en er zijn 300 aanvallen per jaar.

De vrouw is moeder van twee kinderen en oud-verpleegster. Ze was al gekend bij de politie omwille van haar deelname aan meerdere demonstraties, waaronder ook van de gele hesjes en van anti-coronavaccinbetogingen. Ze was aanwezig als “straatmedicus” om eerste zorgen toe te dienen bij gewonde demonstranten. De vrouw is 38 jaar en is een hevige supporter van de uiterst linkse Jean-Luc Mélenchon.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

12 gedachten over “Stevige straf voor extreemlinkse activiste die brandweerman aanviel in Parijs”

  1. “Wanneer dat niet lukt, begint ze hard op het gezicht van de hulpverlener te slaan.” Gezicht? Misschien is mijn zicht beter maar ik zie toch echt een helm en een neergeslagen vizier op het hoofd van de brandweerman.
    Vonnis terecht maar gewoon de waarheid schrijven , lijkt telkens een brug te ver hier.

  2. Links werkt averechts…

    En de club van Meloenchampignon werkt al helemaal op de zenuwen… net als de Belzieke Roel Bijgebouw en de bloedrode bende van Kim-il Pol-Pot-Zhedong-Xing Pipi, Elio Fellatio en DeCrooPornoCastro.

  3. Waarschijnlijk die angstaanvallen en slapeloosheid gekregen doordat ze geidendificeerd kon worden.
    Als ze anoniem was gebleven,sliep ze wss nog als een roos.Het zijn lafaards die hulpverleners hinderen of aanvallen.Benieuwd of ze net zo zouden reageren als hun eigen kot in brand stond,de hypocrieten!

Plaats een reactie

Delen