Uncategorized

Terreuraanslag op homobar in Oslo

Wannes Neukermans

In Oslo, de Noorse hoofdstad, zijn minstens twee doden en veertien gewonden gevallen na een schietpartij in de grootste LGBT-bar van de stad. De schutter werd opgepakt en de politie behandelt de feiten als een terreurzaak.

Van de veertien gewonden zijn er nog drie in levensgevaar. Wat de precieze motieven van de schutter waren, is nog niet duidelijk. Hij had twee wapens bij zich toen hij werd aangehouden, aldus de politie. Het gaat om een 41-jarige Noorse burger van Iraanse afkomst.

Pride gaat niet door

Volgens een lokale journalist begon de man uit het niets te schieten in de London Pub, een belangrijk verzamelpunt voor de lgbti-gemeenschap. De feiten speelden zich vannacht rond 1.15 uur plaatselijke tijd af. Op zaterdag zou er een gay pride door de stad trekken, maar die gaat niet door.

De Noorse premier Jonas Gahr Støre noemde het schietincident “een verschrikkelijk en choquerende aanval op onschuldige mensen”. Hij sprak zijn steun uit voor de lgbti-gemeenschap. “Ik sta aan de zijde van lgbti’ers die zich angstig voelen tijdens het rouwen”, aldus de premier.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

15 gedachten over “Terreuraanslag op homobar in Oslo”

  1. Dacht eerst, Oei, hoe gaan de (s)linkse moraalridders zich hieruit lullen ? Een botsing tussen hun heilige LGBTQI+ en hun geliefde nieuwe Noren. Dat wordt een spreidstand op een slappe koord.
    Maar neen hoor, we hebben nog altijd de ‘rechtsstaat’ en een justitie waarop we allemaal kunnen rekenen en vertrouwen. Nog wat verschrikkelijk en choquerend betreuren, onaanvaardbaar, steunen vanuit de ivoren toren, wat bloemen, kaarsen en gitaarmuziek er bovenop, en dat varkentje is weer gewassen.

  2. Eén troost, volgens die Brusselse kansenparel van Vooruit hebben de slachtoffers niet geleden want dat zou hun imaginair vriendje niet willen, tenzij dat dit niet geldt voor kafirs natuurlijk!

  3. Citaat Marine Le Pen: “Immigratie is een georganiseerde vervanging van onze bevolking. Dit bedreigt ons overleven. We hebben niet de middelen om diegenen te integreren die hier al zijn. Het resultaat is eindeloos cultureel conflict.”…..Enjoy lefties!

  4. “Immigratie is een georganiseerde vervanging van onze bevolking. Dit bedreigt ons overleven”. De naakte waarheid. Geen enkel land of volk in Europa dat verzet pleegt.

  5. Van Iraanse origine, amai dat duurde wel wat eer de deugmensen eruit waren om dat te brengen. Het duurde bijv. een hele tijd eer HLN dit uiteindelijk moest vermelden wel met veel tegenzin. Het bericht was nieuws maar ook weer niet al te opzichtig en verdween al vlug uit beeld, men moest al echt zoeken om de updates te vinden.
    Stel je voor dat het een ‘echte’ Noor moet geweest zijn dan waren ze een maandje zoet geweest met de Vlamingen als racisten/fascisten/nazi’s weg te zetten.
    Trouwens waar waren de commentaren van onze politieke kaste in de media om deze aanslag te veroordelen en ‘en passant ‘ hun beslissing om IS-tuig terug te halen te verantwoorden?
    25 juni is weer een dieptepunt geweest voor de MSM.

  6. En Petra De Sutter intussen maar denken dat de allochtone kiezers van Groen haar ‘een toffe madam’ vinden.Da’s hetzelfde als een cobra tegen je borst trekken…..

  7. De ondergang van Het Avondland is reeds lang ingezet en op onze huidige politici moeten we niet rekenen, die kiezen voor één of andere geschifte reden niet voor het eigen volk. Landverraad …

  8. Raar dat de twee tuttebellen Erika en Liesbeth zich nu in een oorverdovende stilte hullen. Immigrantenvriendjes die LGBTQ-vriendjes afmaken, ’t ja, hoe leg je dat uit.

  9. Manwijf De Sutter zou zeggen, strafbaar gedrag moet vervolgd worden, maar ethnische profilering kan nooit het antwoord zijn. Hoe wil men dan tot oplossingen komen?

  10. Verschrikkelijk nieuws. Zelfde periode in het jaar en omstandigheden als 6 jaar geleden, slechts 2 weken eerder in 2016 was er in de Pulse night club in Orlando, Florida ook een schietpartij. Zelfde daderprofiel. Zelfde motief. Zelfde slachtoffers.

Plaats een reactie

Delen