Transgenders mogen in Duitsland kiezen of ze in mannen- of vrouwenvoetbalploeg willen spelen

DFB (Bron: Shutterstock)

Cultuuroorlog

Transgenders mogen in Duitsland kiezen of ze in mannen- of vrouwenvoetbalploeg willen spelen

Redactie PAL

De Duitse voetbalbond heeft besloten om transgenders een ruime vrijheid te geven wanneer het aankomt op de keuze van de voetbalcategorie waarin ze spelen. Zo zullen ze vrij mogen kiezen tussen mannen- en vrouwenploegen, waarbij de bond van mening is dat dit niet voor ongelijkheid zal zorgen.

De Deutscher Fussball-Bund (DFB) heeft beslist dat transgenders en non-binaire personen de vrij keuze zullen hebben tussen mannen- en vrouwenvoetbalploegen. Daarmee breekt de bond met de recente trend, waarbij sportorganen transgenders verbieden om zomaar deel te nemen aan eender welke categorie. Dat zou namelijk voor een oneerlijk voordeel zorgen, vooral wanneer het gaat om mannen die de transitie naar vrouw gemaakt hebben en nu in de vrouwencategorie deelnemen. Zo valt te denken aan de FINA, de internationale zwembond, die nadenkt over een gemengde categorie voor transgenders.

“Divers” of “onbepaald”

Transgenders en non-binaire personen zullen vanaf nu kunnen deelnemen aan de categorie die ze zelf willen, zolang ze geregistreerd staan bij de burgerlijke stand met een “divers” of “onbepaald” geslacht. Dat wil zeggen dat ze ook zouden kunnen wisselen van categorie wanneer ze dat willen. “Concreet betekent dit dat ze kunnen veranderen van team, of kunnen blijven spelen in het team waar ze voor hun transitie bij hoorden”, stelt de DFB.

Daarnaast hebben de nieuwe regels ook een invloed op de geldende dopingregels. Wanneer iemand testosteron toegediend krijgt, zou dat namelijk kunnen zorgen voor een verbeterde sportprestatie. Daarom zullen de dopingregels versoepeld worden ten aanzien van transgenders.

“Geen gevaar voor eerlijkheid”

Volgens de DFB is er geen gevaar dat de wedstrijden in de toekomst niet eerlijk zouden verlopen, omdat het nieuwe reglement al sinds 2019 wordt getest. “Die ervaring leert ons dat er geen gevaar is voor de integriteit van de competitie”, stelt de bond. “Het is namelijk zo dat elke persoon verschillende fysieke kenmerken heeft die tot het succes van een team kunnen leiden, los van gender.” Volgens de DFB zijn de nieuwe regels nodig om de gelijkheid van transgenders te verzekeren en om een antwoord te bieden op een grijze zone die al lang aanwezig was in de sport.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




31 gedachten over “Transgenders mogen in Duitsland kiezen of ze in mannen- of vrouwenvoetbalploeg willen spelen”

  1. Eerst een eigen abnormaliteit creëren om dan te maatschappij te dwingen dit als norm te aanvaarden. Toch is er niets nieuw onder de zon: in het oude Rome waren er ook gladiatoren die in vrouwenkleren in het strijdperk traden. Decadentie blijkt van alle tijden te zijn.

  2. Dit is toch discriminerend voor het vrouwenvoetbal. Biologisch gezien is en blijft een man, ook als is ie in verschillende operaties helemaal verbouwd, nog steeds qua bouw en spiermassa een man. In sport als voetbal, waar fysiek een grote rol speelt, blijft hij/zij dus nog steeds voordeel halen uit zijn fysieke staat tegenover dat van geboren vrouwen. Neem nu de fysieke uitstraling van het schoolvoorbeeld Petra de Sutter: iedereen ziet toch duidelijk dat dit een man is geweest zowel qua gezicht als qua bouw, niet het type “vrouw” waar een blanke hetero man zou op vallen (vandaar ook deels de afkeer van de woke wereld voor blanke hetero mannen).
    De DFB weet dat ook wel en probeert met een slappe uitleg dat er dan andere fysieke kenmerken zijn die dit weerleggen, maar toch graag wat meer uitleg daarover want buiten dit statement is er geen enkele verdere duiding. Is de verbouwde persoon dan per definitie minder technisch onderlegd en hebben geboren vrouwen net meer technische aanleg? De DFB laat die transfers natuurlijk toe met een goede intenties om niet te discrimineren, om politiek correct te zijn, om woke te zijn, maar dat soort zaken hebben een omgekeerd effect. Vooreerst zet het de geboren vrouwenploegen voor een echt probleem van discriminatie, een (verbouwde)man die in/tegen hun team speelt. Was het niet zo dat in de dames zwemcompetitie opeens een man, omgebouwde naar vrouw, alles won, net omdat hij/haar spiermassa en lichaam behouden had, zelfs na verbouwingen? De DFB discrimineert hier op zich het vrouwenvoetbal, en doet dit bewust om toch maar die kleine minderheid van transgenders een kans te geven. Discrimineren kan niet, ook niet als je acties neemt tegen discriminatie, maar daardoor grotere groepen mensen precies gaat discrimineren. Vervolgens is het zo dat de DFB hier toegeeft aan kleine verzuchting, maar daardoor het overgrote deel van de maatschappij de indruk geeft dat politieke correctheid belangrijker is dan de sport, het wakkert op die manier wrevel aan en zet mensen op tegen elkaar. Er zijn belangrijkere kwesties dat het DFB en de Mannschaft zullen moeten doen, maar dat woord zal straks ook weer verboden worden wegens niet-woke. Het ganse woke gedoe, misschien initieel met goede bedoelingen gestart, is uitgegroeid tot groep haat zaaiende bende onverdraagzame mensen die zelf niet weten wie ze eerst moeten kwetsen en vernederen. Laatste voorbeeld is dat de affiche van Lecterr (Gentse feesten) weg moest omdat er “niet genoeg gekleurden” opstonden, gelukkig is Mong Cocquyt er niet op ingegaan. Als het DFB dan toegeeft aan niet wetenschappelijk onderbouwde theorieën (techniek in voetbal bij vrouwen compenseert de fysieke overmacht van tot vrouw verbouwde mannen in dezelfde competitie), dan zit je maatschappelijk gezien wel met een probleem, zeker in de wereld van de voetbalfans, die op zich geen doetjes zijn. Ik vermoed dat de betrokken transgenders misschien wel blij zijn met deze beslissing maar minder met de commotie die ze veroorzaakten.
    Ik weet dat dit niet de mening is van Liesbeth/Karina/Anuna, en dat er weer opmerkingen zullen komen qua schrijffouten, qua stijl en enkel om zoals steeds de schrijver van de comment te schofferen en proberen te overdonderen met van wiki gepikte quotes…maar inhoudelijk heel wat meer dan waarschijnlijk zonder enige vorm van bijdrage aan de topic. Maar misschien is zij wel een (omgebouwde) hij, die op die manier proberen hun ongelukkig leven te compenseren door te schofferen van mensen die volgens haar/hem niet woke zijn, arm wicht.

  3. Ik denk er over om een ploeg in Duitsland te vormen van allemaal transgenders man -> vrouw. Die ploeg
    gaat in kompetitie met andere vrouwen mannschaften.
    Kampioenstitel is al verzekerd en de feministen moeten hun bek houden, want anders transfoob.

  4. Oorspronkelijk man ? Dan moet je bij de mannen gaan sjotten. Anders is dat gewoon wedstrijdvervalsing. Je blijft steviger spieren enz. hebben. Je bent natuurlijk nooit verplicht om in officiële competities te gaan spelen.

  5. Waar dat gendergedoe al niet toe leidt… Morgen staat misschien een vrouw te klagen dat ze echt, wis en waarachtig een ezelin is. We zullen haar twee oren aannaaien.

Plaats een reactie

Delen