VIDEO. 13 doden en 250 gewonden bij gasexplosie in Jordaanse haven

Screenshot. Twitter

Uncategorized

VIDEO. 13 doden en 250 gewonden bij gasexplosie in Jordaanse haven

Carl Deconinck

In de haven van Aqaba in Jordanië zijn 13 doden gevallen bij een gasexplosie. 251 anderen raakten gewond. Op sociale media circuleren beelden van het ongeval.

Op de beelden, die door de staatsmedia werden uitgezonden, is te zien hoe een kraan een gastank op het dek van een schip laat vallen, met een explosie van gele rook tot gevolg. Volgens het Directoraat Openbare Veiligheid lekte een gastank tijdens het transport. Het heeft de inhoud van de tank niet geïdentificeerd.

De autoriteiten hebben het gebied afgesloten nadat de gewonden naar verschillende ziekenhuizen werden gebracht. Er werden ook specialisten naar het gebied gestuurd om de situatie te onderzoeken. Volgens de autoriteiten vielen er 13 doden en 251 gewonden. De overheidszender al-Mamlaka TV laat weten dat 199 mensen nog steeds in het ziekenhuis liggen voor behandeling. De overheid gaat ook na of de graansilo’s niet zijn aangetast door het giftige gas.

Aqaba ligt aan de noordpunt van de Rode Zee, naast de Israëlische stad Eilat, die net over de grens ligt. Beide steden zijn populaire strand- en duikbestemmingen. Er waren geen meldingen van gewonden in Eilat.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “VIDEO. 13 doden en 250 gewonden bij gasexplosie in Jordaanse haven”

  1. “Het heeft de inhoud van de tank niet geïdentificeerd.”
    Alé, dan zal ik het maar doen : “A leak of toxic chlorine gas at Jordan’s Red Sea port of Aqaba has killed 13 people and injured more than 260 others, state media report.” (BBC)

Plaats een reactie

Delen